fredag 24 maj 2013

När oturen/olyckan är framme

Igår skulle jag smälta lite ljusstumpar som stod och tog plats i mitt skåp. ställer en kastrull på spisen och sätter mig vid datorn, som står alldeles intill. Känner plötsligt stearindoften....upps!!! jag har glömt av ljusstumparna och nu är de på kokpunkten. 
Tar kastrullen på sidan men det ryker väldigt av den, ska flytta den igen. När jag lyfter den råkar jag stöta till så stearinet flyger ut över min vänstra hand.
Jag brukar sällan svära men nu tog jag alla svordomar jag kan i min mun. 
Tur i oturen är att jag står vid diskbänken och det första jag tänker på är att spola kallt vatten på handen.
Men som alla vet så stelnar stearinet när det kommer i beröring med vatten.
Det gjorde ordentligt ont och jag fick fortsätta att ha handen i kallt vatten, det lindrade i alla fall lite.
Efter ca en timme ringde jag sjukvårdsupplysningen och fick en tid hos jourhavande i Borås, där fick jag värktabletter mot infektion.
Natten har varit orolig och inte mycket sömn eftersom jag har varit tvungen att ha handen i kallt vatten, alltså hängande utanför sängen och ner i en hink.
Nu har blåsor slagit upp och handen känns lite stel och småvärker hela tiden.
Jag tycker ändå jag hade tur för det var ju vänster och inte höger hand, 
därför kan jag köra pekfingervalsen på datan. J 
Så var försiktiga med smällt stearin, säger jag, som i alla tider har stöpt ljus och anser mig van vid stearin och i vanliga fall är försiktig men.....är olyckan framme så är den.

Små knubbiga och svullna fingrar med blåsor.

Innan det tråkiga hände hann jag ut i trädgården och plocka in vårens blommor, Gullvivor och Förgätmigej, underbara blommor.


Ha en skön dag alla nu ska handen i badet igen. J

13 kommentarer:

 1. Men... ååh... fy farao!!! Det där ser inte alls bra ut - förstår att det gör ont! Nu tycker jag väldigt synd om dig! Tänk så fort det går när olyckan är framme...
  Så bra att du hann plocka en härlig bukett med vår/försommarblommor :)
  Krya på dig!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Men kära nån........fy sjutton........hur har du kunnat genomlida natten med denna hand? Hoppa du slipper klippa av ringen, den ser ut att ha fastnat på fingret.......

  Kram till Dig och hoppas värken avtar snart!

  SvaraRadera
 3. Usch så förskräckligt,lider med dig verkligen !!!Går fort om oturen
  är framme som sagt att det som inte får hända sker !!!

  Vi skickar styrkekramar om lindring/Kram fr Rolle o Carina.

  SvaraRadera
 4. Åh "jösses amalia" vad du har råkat illa ut. Bra att du fick tabletter mot infektion. Sköt om dig och din hand nu.
  Kram till dig

  SvaraRadera
 5. Åh fy den handen såg verkligen ful ut, hoppas att det snart går över. Ha det gott, trots din skadade hand!

  SvaraRadera
 6. Aj, aj, aj.. Det ser ut att ha krävts en hel ramsa!Jag kan flera då jag inte är träffsäker när jag spikar..
  Sköt om dej.
  /Thomas

  SvaraRadera
 7. Aj det var illa, vilken otur. Det gör ont i mig bara att se din hand så jag förstår att du har ont. Hoppas det ger med sig snabbt.
  Krya på dig och kram
  /Annelie

  SvaraRadera
 8. ojojoj, tänk om du hade haft på lite salt när handen var blöt, då hade du inte behövt ha handen i vatten över natten och blåsorna hade varit minimala för saltet drar ur vattensamlingen. Wenche lärde mig det en gång så vi har alltid salt tillgängligt i köket nuförtiden. Men självklart bara om blåsorna inte har gått sönder!
  Det ser väldigt otäckt ut. Mamma höll på och bränna ner hela huset när hon glömde att hon hade satt på stearin i köket, minns du?

  SvaraRadera
 9. Oj,oj vad din hand ser ut! Det gör ont bara vi ser det. Hu, så hemskt och vad besvärligt. Försök nu hålla blåsorna hela så länge det går. När jag, Marianne var liten råkade jag av misstag stoppa ner hela armen i en gammal tvättgryta där de kokade tvätt. Skulle röra om, men visste att det var tänt under. Det blev hela armen som brändes, men mamma stoppade ner min arm i en stor påse med potatismjöl som jag fick kaka om hela tiden. Det kylde och framförallt höll blåsorna hela. Har inte ens några ärr nu efteråt. Gamla huskurer brukar funka. En av ungarna fick kokande vatten på foten och då plastade de in hela foten för att hålla hela blåsorna intakta. Det gick också bra i ett par veckor. Var bara riktigt försiktigt för att få inflammation i brännsår. Vi lider med dig och hoppas du inte får för ont. Ta det nu lite lugnt och var rädd om dig, snälla. Stora kramar från 3 M

  SvaraRadera
 10. Aj aj aj kan bara gissa så fruktansvärt ont det gör!
  Eftersom flera lämnat lite tips, gör jag det också. Ren etersik olja av Lavendel finns att köpa på hälsokost och det fungerar helt suveränt! Ingår i det som kallas Aromaterapi och du kan läsa mera på www.fajersson.nu Klicka på fliken Aromaterapi, till vänster

  Termen "aromathérapie" myntades första gången på 1920-talet av den franske kemisten René Gattefossé som kom att ägna sig åt en omfattande forskning i de eteriska oljornas läkande egenskaper, sedan han av en slump hade upptäckt att lavendelolja kunde påskynda läkningsprocessen vid svåra brännskador och förhindra ärrbildning. När han 1928 gav ut en bok där han beskrev sina upptäckter, återuppväckte han intresset för vad som i själva verket är en gammal tradition inom läkekonsten.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Oj, det där gör ont, fick en gång stearin från en marschall på ena tummen. Fick sitta länge med tummen i en.stort glas kallt vatten. Det misstaget gör man bara en gång. Hoppas att läkningen fortskrider utan ytterligare problem.

  SvaraRadera
 12. Stackars lilla handen och ringfingret, att du inte fått klippa av ringen. Det måste ha gjort fruktansvärt ont.

  SvaraRadera
 13. Aj, aj, aj stearin, Ett tipps vid brännskada stoppa fingrarna/handen i salt och sitt med det. Har testat det själv.
  http://carthago.bloggagratis.se/

  Mv
  Nils-Åke

  SvaraRadera