söndag 13 januari 2013

Vattenproblem och Sverigebesök

Jaha så börjas det igen....vatten läcka! Nu är det ju inte första gången vi råkar ut för det i den här bilen. Man lär så länge man lever, och den här gången rev vi inte ner köket, utan lyfte bara ut lådorna  och ....se där, nu hade röret från diskavloppet hoppat isär igen. Jag fick offra min skärbräda till stöd, så det inte hoppar i sär igen.
När läckan var fixad var det dags att fara till flygplatsen för att hämta upp våra vänner. Vi for sedan ner till Benalmádena, där var fullt på varje plats, så vi stannade på parkeringen över natten. Tog  en sväng in på hotellet, där det var "happy hour" dvs beställ 1 drink och få två :)


Utsikten från hotellet ner på poolen.


Dagen efter åkte vi till andra sidan av Malaga,
för att besöka en restaurang och äta en födelsedagsmiddag, kompisen fyllde jämna år.


Vi hittade en, med utsikt mot vattnet.


Vi började med en härlig sallad,


sedan en mör och fin köttbit.


Vädret kunde inte ha varit bättre, soligt, varmt och en svag vind.


Intresserad middagsgäst.


Nästa dag for vi till "sommarstället", men först åkte vi upp till bensinstationen i Nerja för att tömma toan, gråvattnet och fylla källvatten. Några timmar i solen för att få lite färg innan vi körde tillbaka till Malaga och hittade en parkering i närheten av IKEA där vi kunde stå på natten.


Klockan ringde 4.00 packa, äta frukost, för att sedan åka några km till flygplatsen.
Så var 2,5 dagar i värmen slut och våra kompisar åkte hem till kalla Sverige. Vi avundas dem inte...-3gr och  några cm ny-snö.


Själva åkte vi till en ställplats, vi stått tidigare i veckan på, och kröp ner under täcket igen. Tyvärr så måste vi flytta på oss, då det har blivit allt för många husbilar på samma plats. Polisen är även här och skriver upp och ber oss nu lämna platsen före 12.00 i morgon. Så är det överallt i Spanien, för många husbilar länge på samma plats....då blir man bortkörd.

9 kommentarer:

 1. Bortkörd tycker jag är fel ord. Kanske så ber dom er att flytta på er ett varv eller två.Det finns faktiskt parkeringesregler även i Spanien och varför ska man inte följa dom. Att ta ut möbler i Santa Pola och sitta och handarbeta på uttagna möbler på en parkering är helt fel. Eller vad tycker du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart Eva följer vi de parkeringsregler som finns här nere, men det gör inte spanjorerna själva tyvärr. Vi ser att de låter gråvattnet rinna ur bilen och ner i gruset, de tar ut stolar och sitter bredvid bilarna, mm. Tyvärr är det så att det är de själva som ser till att vi alla blir "bortkörda". Det ordet använde de som pratade med polisen. Jag tror nog att de bad oss flytta på oss. Håller helt med om att möbler inte ska tas ut på en parkering, men på stranden är det ok.

   Radera
 2. Skönt att vattenläckan verkade vara så enkel att fixa... Vad är det som gäller på de ställen där husbilarna står? Får man stå där eller inte, eller bara om det är ett visst antal? Eller får man parkera men inte "campa"? Nyfiken på hur det funkar på de här ställena...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får parkera, men inte plocka ut stolar. Oftast får du stå där några dar, 24-timmar regeln gäller även här. Men ser dom att du stått flera veckor, så säger de till, med hänvisning till "de som bestämmer". Polisen är i regel väldigt trevlig. Skulle det stå 20-30 bilar en längre tid på en parkering, så skulle även jag reagera. Vi ska ju inte ta upp alla p-platser så ortsbefolkningen inte kan parkera. Vilket ju händer nu när alla husbilar invaderar Spanien.

   Radera
 3. Hoppas vattesystemet funkar i fortsättningen!

  För övrigt ser ni ut att ha det välförtjänt bra där nere!

  Lev väl o
  Kram

  SvaraRadera
 4. Kul att få besök och även för dom att hälsa på ett par dagar i solen. Det skulle vi också behöva göra ha ha
  Kramiz

  SvaraRadera
 5. Hej! vi får tacka för en trevlig wekend och eran gästfrihet under våran vistelse, bra väder och trevligt sällskap kan det bli bättre!Hoppas ni får det bra och kram på er!!!!!Obs kör lugnt.
  MVH Thomas o Annica

  SvaraRadera
 6. Tråkigt när saker går sönder...
  Ser skönt ut där i solen... fortsätt och njut!
  Kram

  SvaraRadera
 7. VarDet samma vattenälskande som förra gången när Ingemar slet ut halva inredningen. Verkar vara lättare avklarat dock. Var väl kul att få påhälsning hemifrån som kunde tala om hur skönt ni har det. Nu är vu uppe i 40 cm snö, faktiskt och mer skall det bli, och kallare också. Mem solen kom fram idag som tur var, fick några solstrålar på oss så humöret är nu bättre. Vu fick ju gnälla lite också, det är också bra. Skulle behöva dig i närheten Maggan, du får mig på jättegott humör. Ska sluta gnälla nu. Bara vi inte får mera snö igen. Oh, du hemska tanke. Hoppas vi klarar oss. Drar ni er mot Ulla o. Torgny nu. Snart väl dags att äntrande färjan. Himmel vad spännande. Berätta mera snälla! Vi skickar lite kylslagna kramar till er. Men de känns nog ändå. 3 M

  SvaraRadera