onsdag 23 januari 2013

Marknad och Internetproblem

Så var det dags för marknad igen. Den här gången den största vi varit på, på mycket länge. Säkert 1 km lång. Nu hann vi bara med en snabb runda, då det började regna och de var snabba med att plocka ihop sina varor, säkert medvetna om att när regnet kommer försvinner kunderna :)
Levande musik fanns i alla fall.På marknaden såg jag dessa skor, med en skylt om att det var svenska skor, de där som som man nästan ska "gunga" fram med och ska vara så bra för hållningen mm. Jag har några liknande hemma som jag inte kan ha och som jag tyckte var alldeles för dyra, de kostade 1550 kr, de här var det knappt halva priset på och såg mycket skönare ut......hmm...skulle kanske ha köpt ett par??


Det blev inget köp ju så vi gick hem och tittade på Spansk TV, som visade ovädret i norra Spanien. Tur man är så här långt ner :) Det är väl inte så vanligt med snö på vägarna här, men faktiskt var det ungefär liknande oväder för 2 år sedan.


Barnen har i alla fall roligt :)


Det där var igår, idag skiner solen här och vi åkte, precis när polisen kom för att tala om att de som stod kvar till i morgon, får böter. Vi hann åka för att leta reda på en tvättomat. Det blev till slut samma som vi var på för några dagar sedan. Skönt att ha allt rent tills vi åker mot Marocko.


Så var det det här med att dela ut internet med telefonen. Vi hade ju skaffat en "padda" i julas, med tanke på att kunna använda den både som en GPS (har laddat ner Sygic) och att surfa på. Med hjälp av kompisar har vi försökt att dela ut internet till datorerna, men det är stört omöjligt. Besökte Masmovil i San Pedro för att få hjälp ....men de gick också bet på det hela.


Nu skulle vi testa med Masmovil i Fuengirola, om de kunde lösa problemet.
De försökte, men fick ge upp. När de provade med kortet i deras telefoner så var det inga problem alltså var det inget fel på kortet, då var frågan....kunde vi använda min Samsung? Jo då, men den var låst :(
Inga problem den går att låsa upp, för 15€....OK. 
Vi skulle få hämta den idag mellan kl 14 och 17
Vid första besöket kl 14.15 fanns varken telefonen eller killen som skulle hjälpa mig där, ev skulle han komma vid 15-tiden. Under tiden tog vi en promenad ner till båthamnen.


Nytt försök vid 15.30 fortfarande ingen där, som kunde hjälpa till. Gick tillbaka till husbilen en sträcka på ca 1km tor. Återvände vid 17-tiden, fullt med folk....men ingen Mathias där. Satte oss för att vänta med en kopp kaffe.


Vid halv sex kom han, men någon telefon fanns inte där. Fick rådet att själva gå och hämta den, den skulle finnas i närheten av busshållplatsen.
Vi gick och gick, fram och tillbaka, men hittade inte stället. Efter en del telefonkontakt med Mathias, fann vi till slut platsen och kunde hämta ut telefonen, men då var klockan 18.00 och Masmovil hade stängt och Mathias hade gått för dagen.
Vi var så trötta på detta letandet, så vi slank in på en bar och tog en Tappas som tröst :)
Där försökte jag, med den nu olåsta Samsung telefonen och Masmovilkortet, att få kontakt med internet...men NEJ det funkade inte med den heller.
 Eventuellt ska jag göra ett nytt besök hos Masmovil i morgon, men får de inte till det så ger jag upp.
Till saken hör att det fungerade med ett Tyskt telefonkort att dela ut internet...nog är det konstigt alltid.
Det är en djungel, det här med tekniska prylar, inget för en amatör som jag.
Nu står vi på Fuengirolas parkering igen, har ont i ryggen av allt traskande runt i Fuengirola och hoppas att polisen inte kommer :)
I morgon ska vi hämta barn och barnbarn på flyget, ska bli riktigt kul.

4 kommentarer:

 1. Ja, vad då sydeuropé? Det är lite manana som gäller i vissa situationer och vi har lite svårta att riktigt förstå det ibland. Dessutom blir man pepparnorsk när saker inte fungerar som man tänkt sig. Det är tur att Mats håller sig lugn i sådana lägen, jag spårar ur väldigt lätt. Har ju sgt det tidigare, när tålamod delades ut när vi föddes, var det slut när det var min tur, vad det nu betyder. Ungarna är likadana allihopa. Konstigt va'. Men skönt att ni fått lite mera drägliga temperaturer, det är inte kul när det är rått och kallt därnere. Då fryser man nog mer än hemma. Vad kul att barn och barnbarn kommer, det kommer ni att uppskatta och njuta av. Ha det så himla bra tillsammans. Vi behåller kylan härhemma. Idag -11°! Kramar 3 M

  SvaraRadera
 2. Ojojoj... vilket krångel!
  Ser ut som ni tar det med ro ändå... härligt att kunna sitta ute och njuta :)
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Tråkigt med krånglet :-( Förmodligen bara någon liten inställning i telefonen eller operatören för simkortet. Det funkade ju med svenska kortet och det tyska. Hur gör spanjorerna själva när de delar internet med sina egna mobiler och kort? Funkar det spanska kortet i någon annan svensks mobil att dela ut med? Eller är det bara dina två mobiler som det inte går med? Konstigt det där? Hoppas det löser sig.
  Hoppas ni alla har det bra och att frank och cornelia får minst 29 grader att dricka rom och cola i ;-) ha det gott!!!

  SvaraRadera
 4. Marknader är ju alltid mysigt. Hoppas att allt internetstrul löser dej. Teknik är ju bra när det fungerar... Ha det härligt tillsammans med barn och barnbarn! Kram

  SvaraRadera