lördag 5 januari 2013

Sista dagarna.....

Det var några dagar sedan jag skrev här och nu har ett nytt år börjat. En av dagarna kom lille Liam, vårt än så länge yngsta barnbarn, på besök med pappa. Tur att vi sparat lite leksaker från tiden med dagbarn och fosterbarn, de kommer väl till pass nu.


I fredags drog vi iväg till vår stuga för en koll. Vi såg skidbacken i Vist med snö, men det ser det roligt ut när det inte finns någon snö runt omkring. Det var i alla fall full fart i backen. Konstsnö tycks stå emot regnet bättre än vanlig snö.


På sjön Lönnern låg isen, men den såg riskabel ut, 
solen tittade fram en stund.


Framme vid stugan fanns det snö och spår efter grävling.
Tyvärr så hade den tagit sig in under huset, fastän vi hade 
kilat fast stora stenar vid hålet. 
Nu blir det att lägga cement runt stenarna så att de inte kan rulla bort dem.


Även på åkern låg snön. Inne huset hade råttorna haft kalas på alla ljus, smutsat ner ordentligt, så till våren blir det storstädning och jakt på var hålet,  där de kommer in, finns någonstans.


På kvällen hade vi bjudit hem några av våra vänner. Jättetrevligt var det och många minnen har vi från den tid då barnen varit dagbarn hos mig.


Nu har jag skaffat mig en ny liten kamera, vilken i ordningen vet jag inte....men det har blivit många med åren. 
Någon stulen, någon med skräp på linsen, någon tappad i sand och en del andra fel som inte jag har varit orsaken till...så det var dax för en ny.
Den här tar i alla fall bättre bilder på natten.
Så här vackert var det i går kväll, spegelblank sjö, med hela stan i vattnet :)


I går fick jag också min nya Ipad och idag fick jag hjälp av mitt äldsta barnbarn Roger att lägga in lite nya appar på den. Nu gäller det bara att lära sig hur man hanterar den.


På eftermiddagen kom min lillebror Mikael och sade hej då.
Han vet att vi ska vara borta länge och var inte så pigg på att åka hem.
Tur är att det finns Skype så vi kan se och prata med varandra.
Nu är väskan packad även den nya "paddan" och en ny bok som ska med på resan.Nu gott folk lämnar vi Sverige och återvänder till Spanien och värmen och vår husbil, om ca 3 veckor tar vi färjan över till Afrika och Marocko och nya äventyr.6 kommentarer:

 1. Nu måste du ju berätta vad för kamera du har köpt, ha det så bra i Spanien/Afrika och ta mycket bilder med ännu mer folk i......för MIkaels skull :) Bra att ha honom att skylla på haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här gången blev det en Canon power. Show SX 260 HS

   Radera
  2. Power Shot SX 260 HS ska det vara

   Radera
 2. Lika mycket snö vid er stuga som här :) Trist med oinbjudna gäster - skapar mycket jobb till våren...
  Så kul med ny kamera - vad blev det för sort?
  Ha nu en trevlig resa och blogga ofta!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ha en trevlig resa!

  Va spännande!
  Jag följer med er till Marocko via bloggen!

  Jag har det landet med i mina resedrömmar!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Säger som jag sa igår, ha det riktigt kul och upptäck massor av nya och kul saker. Marockansk TV är botten och har ingen sport som kanske tur är!? Det var ju kul att Paddan han att komma hem också. Den kommer du att lära dig på nolltid. Dessutom är ju Torgny en hejare på den, så du kan säkert få en massa tips av honom. Du hann med mycket på de här veckorna som ni var hemma, nu blir det skön avslappning. Roliga besök, sedan nya mål. Det kan ju inte bli bättre. Må riktigt gott och vi hörs. Sköt om er så gott ni kan! Kramar 3 M

  SvaraRadera