onsdag 16 januari 2013

Nu ska vi ut på Geocaching

I dag är det mest mulet, kallt och blåst, då blir det mycket sitta inne i husbilarna. Motion och frisk luft behöver vi även om inte vädret inbjuder till det. Kompisen Torgny kom förbi och ville ha sällskap för att leta efter en cach. Vi var ju inte sena med att haka på, så vi bytte snabbt om till långbyxor och på med tröja och vindjacka. 
Det skulle vara ca 1,4km fågelvägen till Torren där cachen skulle finnas. 
Vi började med strandpromenaden, vid en servering hade blåsten gjort sönder pressenningen, som var taket. Det såg inte så trevligt ut.


Palmer av alla sorter finns det gott om.Nog kan man få för sig att man är i djungeln alltid, som tur är så var det ingen levande elefant.


När strandpromenaden tog slut kom vi förbi ett mindre trevligt ställe.
Låga byggnader, som såg ut att vara toaletter eller bostäder, men det var skräpigt runt omkring och där stod även en del husvagnar av modell äldre.


Fortsatte framåt och kom förbi en utgrävning, här hade troligtvis 
stått ett tempel eller liknande, nu höll man på att skrapa fram resterna.


Vi vek av och in på en väg, hade ca 300m kvar till målet, då vi fick se den här stora Julrosen.


Nu kom vi ner till stranden och här hade jag ju inte några lämpliga skor att gå med, så sand i skorna är inget vidare.


Stängda villor och små hotell, övergivna pooler.


 Äntligen fick vi syn på Torren där cachen skulle finnas.


Vi letade över allt men ingen cach. Enligt tipset så skulle den ligga under en sten nära kaktusar. Torgny klev in bland kaktusarna, men fick inget napp där heller.


Vi fortsatte en stund till med sökandet, men fick till slut ge upp.


Fina blommor vid stranden, någon som vet vad de heter.


För att inte få sand i skorna, valde vi en annan väg tillbaka.


Gick förbi hotell och tennisbaner.


Undras vem eller vika som bor bakom dessa fina dörrar.


Någon genväg fanns inte så vi fick gå runt hela golfbanan.


Kom förbi en skog av eukalyptusträd som nu har "ömsat skinn".


Hittade ner till strandpromenaden igen.


Nu börjar häckar och buskar att blomma, de här har alla färger.


Det blev en långpromenad på ca 4-5 km och tyvärr ingen cach att logga,
men en skön motion och jag hade alldeles för mycket kläder på mig :)
Nu åker shortsen på igen.
Om ni inte vet vad geocaching är så kan ni titta in på den här sidan eller den här som är på svenska.
En kul typ av orientering, som finns över hela världen. 
Man kan få se många platser, som man kanske inte hade besökt annars.7 kommentarer:

 1. Ni verkar ha fått en riktig långpromenad, va härligt.

  SvaraRadera
 2. Herregud vad duktiga ni är! Så långt och så blev det ingen cache. Men ett fint reportage fick du ihop i alla fall. Det är du också duktig på. Hur hinner du? Det tar ju lite tid att fixa till alla bilderna och få ihop det med texten. Det går ju inte av sig själv. Var står ni nu? Ser väldigt fint ut där också. Vad blommorna heter har vi hört, men kommer inte ihåg det. Du får fråga Anki på bildbloggen. Hon kan ju det mesta om blommor och sånt. Nu är ni säkert trötta i benen efter den vandringen. Ha det fortsatt skönt och hälsa "kompisarna". Hur gick det med Torgny inne i kaktusarna? Kramar 3 M

  SvaraRadera
 3. Vi är kvar i San Pedro på gatan tillsammans med ca 30-40 bilar. Till helgen ska det bli dåligt väder igen, kanske tar vi in på camping då.
  Den här gången var det Ingemar som var fotografen. Torgny klarade sig från kaktusarnas taggar, det var inga vackra kaktusar precis.

  SvaraRadera
 4. Vilken trevlig promenad ni var på. Det ser så folktomt ut på bilderna och om några månader är det förmodligen fullt med folk och komersen igång. Eukalyptusträden, tycker jag är fina med sina stammar som ömsar "skinn" och doften så klart.
  Ha det fortsatt gott, här skiner solen och det är -15grader.
  Kramiz

  SvaraRadera
 5. Vad synd att ni inte hittade cachen. Men det ser ut som ni ändå fick rn fin och lång promenad :-) Ni får ta koordinater till en ny cach och hoppas på bättre lycka då! Idag har vi haft en kanonfin vinterdag med gnistrande snö på marken och solsken med -5 grader ute. Jag provborrade isen och den var ca 12-16 cm fram till vasskanten där gränsen mellan gammla och nya isen går. den nya isen var bara 4 cm och skör. Så den klev jag inte på utan vände och gick upp igen. Det får gå nära en vecka med minst -10 grader på nätterna och max -7 på dagarna tror jag för att den ska frysa sig tillräckligt säker att åka skridskor på eller pimpla längre ut. Der ligger ju 3 cm snö på som isolerar.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder, ser lugnt och skönt och lagom varmt ut för det är ju inte högsäsong där just nu. Men underbart verkar det ändå!
  Jag menar... vi har haft -20 grader i södra Finland i dag. Brrr!

  SvaraRadera
 7. Synd att ni inte hittade cachen, det är ju alltid lite "surt" att gå så pass långt utan resultat. En del cacher får man ju leta efter flera gånger innan man hittar, så bättre lycka nästa gång. Ha en skön helg. Kram

  SvaraRadera