måndag 21 januari 2013

Mijas, den vita byn.


Många kvällar går åt till att lägga in och skriva på min blogg, men ibland är det skönt att koppla av med ett parti kortspel. Igår spelade vi Sequense med kompisarna och det var verkligen en jämn mach ända till slutet, det blev Ingemar och Jag som tog hem spelet den här gången. Klockan blev mycket innan John Blund gjorde oss sömniga.


Vaknade till av att jag hörde  "dunka dunka" musik, mörkt var det ute, men jag tror klockan var någonstans runt 06. Kollade ut och bredvid kompisarnas bil, bara någon meter från bilen, hade några ungdomar parkerat.
Jag var inte sen med att plocka fram kameran och tog kort på dem.
Först utan blixt, sedan med, då blev de rädda (tror jag) och startade och for där ifrån. Sen kunde vi somna om några timmar till :)


I dag måndag hade vi tänkt ta bussen till byn Mijas.
För ca 40 år sedan var jag där, nu skulle det bli kul att se om jag kände igen mig.


Här kom buss 122 som skulle ta oss upp till byn.


Vägen upp var lika kurvig, men inte så smal som för 40 år sedan.
Klockan var nästan ett och vi var hungriga, så det första vi gjorde var att slå oss ner på en servering och beställa en pizza. 
Smakade gott, men var inte speciellt billigt, ca 27€ för 2 små pizzor + vin.


Nu när magen fått sitt var det dags att röra på kroppen.
Massor av souveniraffärer och många affärer med skinnkläder.


Många långa trappor upp till nästa gata.


Gränder åt alla håll, vilken ska vi välja.


Man kan ju tycka att det borde vara bilfritt i en sådan här by med så smala gränder och gator, men inte då, det var en strid ström på bilar.
Nu hade vi tagit oss ända upp till den plats där Tjurfäktningsarenan låg.


Vi började en vandring efter kanten, med en fantastisk utsikt över Fuengirola nere vid vattnet.Här fanns även en parkanläggning med vackra blommor.


På många av "balkongerna kunde man känna att det pirrade lite i magen, nästan som vid Ronda, men här var det inte riktigt lika brant.


Ut ur berget forsade det vatten.....


.....och nedanför hade man gjort små dammar, 
där det också fanns guldfiskar.


Helt plötsligt delade sig berget och vi kunde se grottliknande öppningar.


Ett populärt ställe att utöva sporten bergsbestigning på.Det tog nästan en timma att gå runt hela berget med utsiktsplatser och soffor att vila ben och rygg på. Nu hade vi inte långt kvar till busshållplatsen.


Då det är så små och trånga gator, passar det ju bättre 
med en motorcykel än med bil, den här Yamahan hade några år på "nacken".


Orkade man inte gå så fanns det hästdroska.


Man kunde även få en tur på en Åsna eller en med vagn efter.


Den här gången hade vi använt oss av de egna benen + stavar.
Nu var vi törstiga och efter en behövlig vila tog vi bussen tillbaka till Fuengirola den kostade 1.50/pers enkel väg.


Dagen har varit solig, men kall och blåsig, så det var tur att vi hade både långbyxor och vindjackor på oss.
Hit ska man inte åka med husbilen, där emot går det utmärkt att parkera på torget (där vi står) och ta promenaden ner till busshållplatsen ca 500 m.


9 kommentarer:

 1. Trevligt att se era utflykter men jag är dålig på att kommentera, trevlig fortsatt resa i värmen här är det bara kallt, Och man fryser. Mitt barnbarn på 24 år har åkt till Australien på i första hand ett halv år. Dom ska hyra husbil och åka runt en månad innan hon börjar jobba där.
  Kram din släkting Ingrid Ejenstam Lundkvist

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ingrid! Inte visste jag att du läste min blogg, men nu vet jag. Det är när man kommenterar som jag vet att någon läser och det är så kul för mig. Även en kort kommentar gör att jag blir glad. Så spännande att ditt barnbarn hyr en husbil i Australien, kan du inte be dem skriva en blogg om hur det är. Jag tror det är många som skulle läsa den.
   Ha det gott och hälsa resenärerna.

   Radera
 2. Jag ser att du lägger ner massor med tid på bloggen och det uppskattas ska du veta, både av mig och säkert många andra som inte kommer sig för att kommentera. Jag väntar ivrigt på bilder från Marocko, ett land jag faktiskt har missat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har läst på om Marocko och där får man INTE fota allt man vill och ska man fota folk får man betala. Jag ska försöka få till en del foton i alla fall. Naturen kan ju inte vara något problem :)
   Kan inte lägga in appen, för jag har inget internet på "paddan" ännu. Ska se om vi kan få till det i dag.

   Radera
 3. Sequence är ett trevligt spel, bra att ha med i husbilen. En fantastisk dokumentation av er utflykt, vackra bilder, man känner sig verkligen närvarande. Det är bara att spara din blogg och man har en fantastisk reseguide. Tur att det finns alternativa färdmedel till de platser dit det är opraktiskt att åka med husbilen. Dom som har numret större husbil än vad vi har måste bli väldigt begränsade. Storleken betyder inte allt. Kram, 3M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja du det där med bilder är inte lätt, tyvärr kan man inte återge det man ser på ett bra sätt. Utsikten var helt fantastisk men då skulle jag behövt en kamera med stor vidvinkel :)
   Helt perfekt att använda sig av bussen, det ska man nog göra fler gånger. Nu åker vi snart mot Malaga för att hämta barn och barnbarn.

   Radera
 4. Roligt att följa er!

  Fuengirola känner jag igen!

  Har varit en del mellan Gibraltar och Malaga under jobbartiden!
  Ska bli roligt att en vacker dag åka dit med husbilen!

  Lev väl!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det länge sedan du var här, så räkna med att det har förändrats en hel del. Jag kände knappt igen mig i Mijas, fast huvudgatan såg ju likadan ut. Där emot fanns det inte alls så många souvenir-butiker, som det fanns nu.

   Radera
 5. Sån tur att du hörde bilen, dom for säkert eftersom de upptäckte att de var iakttagna. Sån fin tur ni varit på. Ha det fortsatt gott :)

  SvaraRadera