tisdag 28 juni 2011

Västmanlands län.

Åter en solig morgon och vi passade på att ta ett förmiddagsdopp. Det hade tydligen förskolan också tänkt för det var en massa barn vid badplatsen.


Vi sade hejdå till våra vänner Ulla och Torgny för att fortsätta åt var sitt håll. Ingemar ville hälsa på sina gamla båtbyggarkompisar i Arboga. Vi fortsatte mot Julita och Alberga. Såg en rolig tall som fick mig att tänka på en giraff.


Vi åker genom typiska svenska landskap.


Vid Julita kyrka passade vi på att ta en kaffestund.Kör vidare mot Arboga, här passerar vi en kalklinbana.


Hjälmare kanal var inte stor.


Framme i Arboga hade vi lite problem med att hitta båtfirman, men med hjälp av datorn hittade vi adressen, sen tog GPS oss rätt.


Ingemar fick en pratstund med en av arbetarna på firman.Vi fortsatte mot Örebro för att tömma vår toa på en rastplats med latrintömmning. På E20 var det tät trafik.


Nu var vi trötta på E20 så vi kör av mot  Vretstorp här får vi stanna för tåget, faktiskt första gången på länge som vi gör det. Här ifrån åker vi sedan lite småvägar ner mot Askersund.


Från Askersund körde vi genom Tivedsskogen, hade funderingar på om vi skulle åka in mot Naturreservatet, men avstog.


Kom så småning om ner mot sjön Unden.Körde vidare mot Forsvik där vi stannade för en fika. Nu blev det raka spåret hem över Tidaholm och Mullsjö, hemma vid 21.30. Det blev en trevlig Midsommar trots regnet i Brevens Bruk, för att sedan tillsammans med goda vänner avsluta helgen i  Marmorbyn och dess badplats, den orten var helt okänd för oss tidigare. Och vädret idag kan väl ingen inte klaga på.

3 kommentarer:

 1. När man ser era bilder, kan jag inte låta bli att tycka att Sverige är fantastiskt! Ha dé!

  SvaraRadera
 2. Vad härliga bilder!! Tur man är ute på rull själv nu, så man får restarmen lite stillad :-) Brukar dock bli mest snabba visiter in på datorn då barna gjort beslag på båda mobila internet-ena och tycker att man är allt för långsam då man vill in och uppdatera eller nåt sånt. Ha det gott.

  SvaraRadera
 3. Tack för några trevliga dagar samt en fin Midsommar. Hälsa maken

  Ulla & Torgny

  SvaraRadera