fredag 24 juni 2011

På väg till midsommarfirande, stpl Granvik

Onsdag-förmiddag och dags att åka mot Brevens Bruk för att fira midsommar tillsammans med vänner från vår Spanienresa. Vi körde mot Jönköping och tog en sväng om Biltema, Ingemar skulle ha lite grejor att sätta på väggen i pannrummet, som nu börjar bli färdigt. Vi valde att åka västra sidan på Vättern, det var länge sedan vi åkt där.


Inte var det mycket trafik heller, ja husbilar såg vi en hel del förstårs, och kor som gick på grönbete.


Vi närmade oss Karlsborg och skulle ta en titt på den plats där man kunde stå med husbil. Döm om vår förvåning när vi ser att man smyckat hela vägen ut till fästningen med PALMER. Det trodde jag man var tvungen att åka långt söder ut för att se.


Nu var det dags att söka en plats att stå på för natten, vi valde Granvik för där fanns en parkering som det gick att stå på, visserligen en grusplan, inte så kul när det hela tiden kommer en skur.


Här finns också en fin båthamn, och massor av vandringsleder.


Ett museum som är gratis att besöka. Eftersom det har varit ett gruvsamhälle så finns här mycket att titta på.


Vi var alla hungriga så vi siktade in oss på maten, rökt Lax med romsås och potatis, mmmmmm. Ullas dukning gjorde det hela ännu mer festlikt.


Torsdag och det regnade hela natten, lite svårt att sova med det eviga smattrandet på taket. Hittade en femarmad Björk som såg rolig ut.


Vi tog en promenad i omgivningarna och den fina naturen, här fanns massor av växter och namnskyltar som talade om vad det var för sort.


Ormbunkarna var granna


Vi kom fram till badplatsen, men temperaturen på vattnet i Vättern inbjöd inte till något dopp.Långgrunt var det också.


På väg tillbaka hittade vi den här söta lilla ödlan i en granbuske.


Vi kan rekomendera ett stopp i Granvik N58°37´59 E014°32´47 Nu drar vi vidare mot Brevens Bruk N59° 00´51 E 015°34´55 där det blir stor Midsommarfest.

2 kommentarer:

  1. Tittar in för att önksa trevlig midsommar.
    Vi fortsätter cruisa runt efter Medelhavskusten och har toppenväder.

    SvaraRadera
  2. Glad midsommar på er. Hoppas ni får lite bättre väder bara, det ser ganska blött ut. Men å andra sidan blir det ju grönt och fint.

    SvaraRadera