lördag 11 juni 2011

Stolla-ryck

Ja det kan man väl säga att vi fick. Vi var ganska trötta på det tråkiga men typiska svenska sommarvädret med regn och + 12 gr. Vid fyratiden på eftermiddagen undrade Ingemar om det inte fanns bättre väder på ostkusten, han hade sett det på tv. Jodå, runt Kalmartrakten var det varmare och soligare, så vi packade in kläder och mat och stack iväg. Så kan man bara göra om man är pensionär eller har semester :) Vi kör mot Nässjö och sedan vidare mot Oskarshamn, vägen är bra och det är mycket grönska runt omkring.
Innan vi kommer fram till Vetlanda finns en fin rastplats, så där stannar vi till och tar en fika.
En liten sjö finns.... med brygga över till en ö, det finns också flera grupper av bord och soffor för fikastunden.
Vi fortsätter förbi Vetlanda  och väg 47 mot Målilla och där ser vi att Tomteverkstaden ligger.
Ett annat ställe som vi åker förbi på väg 47 och som vi kan rekomendera, om man vill ha lite upplevelse, är Guldvaskningen i Ädelfors. Bra present om man har för mycket prylar. Vi har själva prövat lyckan att finna guld....och det var jättekul.
Fortsätter mot Målilla och där håller dom på att göra en ny rondell.När vi åkte genom Spanien var det rondeller överallt, i början tog jag kort på alla roliga "rondellhundar" = utsmyckningar, men när jag upptäckte att det fanns rondeller i varje gatukorsning, så slutade jag.
Nu närmar vi oss Oskarshamn ......och vad händer......jo naturligtvis så åker vi in i ett ordentligt regnoväder....skulle nog kunna säga dagsregn, även om klockan hunnit bli 21.00


Vi letade upp den nya ställplatsen nere vid hamnen N57 16 04  E16 27 20
 och här står vi nu i ösregn :((, ser inte ut som det finns någon form av service (gör inget, vi har vad vi behöver i bilen) och det verkar vara gratis. Regnet trummar mot taket, men enligt prognosen så ska det bli ca 22gr och sol i morgon, det hoppas jag verkligen, nu när vi åkt ända hit för att få njuta av lite sol och värme.

4 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med husbil! Då kan man låta vädret styra sig. Hoppas ni har sol nu på fm, det har vi här i Norrköping (men med lite moln också). Ha dé!

  SvaraRadera
 2. Styr kosan mot Norrland om ni söker sol och sommar. Vi har haft ett fantastiskt sommarväder hela veckan som gått I morse när jag gick på hundpromenad (vid 8-tiden) var det närmare 40 grader. Termometern sitter på solsidan.
  Soliga hälsningar från Alnön
  Britt-Inger

  SvaraRadera
 3. Hej på er!
  Det var mycket trevligt att träffas irl och få en pratstund, ni är sååå välkomna tillbaka.
  Hälsningar
  Rigmor & Håkan
  Mhcs 1324

  SvaraRadera
 4. Hej BIW, kul att höra ifrån dig men lite långt hemifrån. Öland bjöd också på fint väder.

  SvaraRadera