söndag 8 augusti 2010

Kantareller, blåbär och hallon

Efter att ha varit ute på vägarna i 2 veckor och hemma i en vecka, var det dags att se över gräset i stugan. På kvällen när vi kom dit var det fortfarande lite regn men det hindrade inte att vi klippte gräset. Tomas, som var med ut, kunde inte hålla sig utan tog en tur till sina svampställen, kom sedan hem med mössan full av härligt gula kantareller. Vad gör man i en stuga utan el och där transistorradion har slutat fungera? Jo då tar man till korsord och tidningar….men det blev så tyst bara.

Åkte hem på morgonen….tur vi bara har 3 mil…….lämnade kärra och gräsklippare hemma och hämtade ny radio + batterier. Sen drog det i skogstarmen. Jag har en man som gillar att plocka bär och svamp så jag behöver inte gå ensam i skogen. Nån mer som har en man som gillar att plocka bär? Blåbär är väl inte alltid så roligt att plocka ….hallon går bättre och i år finns det massor av dom här i Västergötland…man skulle kanske ha erbjudit kineserna som skulle plocka bär i norrland, till att komma hit i stället. Dagens skörd...tog bara en timme. Och visst fanns det kantareller också, vi frossade på kvällen i 2 l stekta med lite grädde i och på smörgås…..jag njuter fortfarande av smaken. Det är bara sommarkantarellerna som kommit upp, ska bli roligt att se hur mycket det blir när höstsvampen börjar komma.

2 kommentarer:

  1. Oh härligt!! Här har varit så himla torrt så att blåbären är bara torra fnösken...
    Maken min har blivit förtjust i att plocka kantareller och höstkantareller men få se hur det blir med det iår... som sagt varit torrt tills nu.

    SvaraRadera
  2. Hos oss har det också varit torrt så det finns varken blåbär, hallon eller svamp. Det verkar inte bli några lingon heller. Det som vi däremot har gått om är plommon på plommonträden. Få se om dom hinner bli mogna innan vi drar söderut med husbilen.

    SvaraRadera