söndag 29 augusti 2010

Husbilsåkarträff på Torpa Stenhus

Hemma igen och har plockat ur husbilen efter en mycket trevlig träff med husbilsåkare från olika delar av Sverige. Jag och Ingemar skulle vara "grindvakter" och pricka av deltagarna när dom körde in i Hjorthägnet. Ja... det var där vi stod, inne bland alla unghjortar. Nu är det ju så att så fort vi kom så stack dom till "skogs" säkert mer rädda för oss än vi av dem. Vi blev till slut 25 bilar i hägnet.

På kvällen plockades bord och stolar fram och vi fick till ett långbord. Här satt vi sedan till långt fram på natten och hade trevligt i ljuset av lyktor och myggljus. Klockan 10.00 på lördagen var det samling utanför Torpa Stenhus. Jag vet inte om man ska kalla det för ett slott eller kanske borgen, det var i alla fall härifrån Gustav Vasa hämtade sin tredje fru Katarina Stenbock. Vår guide var ägaren och "slottsherren" själv Pehr Zethelius. Han guidade oss igenom det över 600år gamla stenhuset och dess historia, visade oss byggnaden från källaren till vinden, ja dvs vinden på egen risk. För många år sedan var jag på en annan guidning av Torpa och nu kunde jag se skillnaden. Pehr Z har verkligen sett till att återställa Torpa som det kanske en gång sett ut. Många fotograferade och det är inte lätt att få med hela tornet...alla sätt är bra...säkert blev det en bra bild. På kvällen var det grillspett med olika slags korv (gjorda på hjortkött tror jag) en jättegod potatissallad och två andra sallader. Och vem serverade oss om inte "slottsherren" själv. Både mat och dryck och dessutom tog han hand om disken...(.hoppas alla karlar lärde sig något :). På kvällen satt vi åter ute i lyktskenet trots att det började bli kyligt och dimman kom rullande. Vi hade ganska bra väder även om det kom någon skur ibland. Gruppen bestod av en blandning av medlemmar i tre av landets olika husbilsklubbar och även några som inte var medlemmar i någon klubb, alla var välkomna och alla är vi Husbilsåkare. Jag har fått mycket fina tips när det gäller utlandsresor, både resvägar och saker att tänka på. Här en länk till Torpa http://www.torpastenhus.se/ som är väl värt ett besök man kan också googla på Torpa Stenhus.

6 kommentarer:

  1. Tack för senast, en jättefin beskrivning som stämmer väl överens med vår upplevelse också.

    SvaraRadera
  2. Det verkar ha varit en riktigt trevlig träff. Såg roligt ut med han som fotograferade liggande, jag trodde först han ramlat omkull. Dans verkar vara kul att ägna sig åt. Det bästa jag vet är att dansa till mysig musik och med en som verkligen kan föra, då njuter jag.

    SvaraRadera
  3. Verkar ha varit en riktigt riktigt mysig träff! Härligt!! I helgen ska vi på caravanklubbens höstträff... hoppas vädret e med oss

    SvaraRadera
  4. Hej Maggan!

    Det var en mycket trevlig resumé på husbilsträffen! Fina bilder också!

    Hälsningar
    Jens

    SvaraRadera
  5. Han i blå/vit skorta,Hittade ni honom efter vägen?Synd är det väll att lägga ut en sånn
    anskrämlig bild.

    SvaraRadera
  6. Anonym du borde träffa honom, det är en mycket trevlig person han i blåvitt :)

    SvaraRadera