lördag 27 mars 2010

Nostalgitrippen till Norrköping

Startade vid fyratiden hemifrån mot målet, som var Norrköping. Körde förbi Vättern där isen lyste mörk. När vi närmade oss Ödeshög så var det dags för första stoppet, som var rök och fikapaus. Vi hade både sol och lite regn på resan och på vissa ställen var all snö borta och det hade bildats små konstgjorda sjöar. Jag hade tidigare sökt efter en ställplats i närheten av Norrköping och och sett att i Norsholm skulle det finnas en. I Linköping tog vi av och körde gamla E4 mot Norsholm. Hittade ställplatsen vid Göta kanal och parkerade. Det var mycket snö kvar och is på kanalen men vi stog bra där vi stog. Kan nog tänka mig att åka förbi här i sommar, en fin plats.

Väl framme i Norrköping så passade vi på att se området Kneipen och Lokegatan 23 där vi bodde på femtiotalet. Huset var förändrat, annan beklädnad, men den lilla lekstugan nere i hörnet på tomten fanns kvar. Tänk när vi tyckte det var kallt i lekstugan och släpade ner ett gammalt Fotogenelement, i tron att vi skulle kunna få värme. Oj.. vad arga mamma och pappa blev på oss. Vi hade ju inte frågat om lov. En av våra roligaste, men ej tillåtna, lekplatser var "kantiga huset" där vi lekte kurragömma. Det huset hade många in och utgångar som vi sprang i och gömde oss för varandra. Skolan hade fått en annan färg men i övrigt såg det ut som när vi var barn. Ett måste..... var ju att ta en promenad i centrum. Drottninggatan är lååång och vi fick en behövlig promenad. Någon åktur med spårvagnen blev det inte ...men jag fick med den på bild. Spårvagnen är verkligen ett pitoreskt och ovanligt inslag i stadsbilden.... roligt att se att den finns kvar och samma linje som för 55 år sedan, till Lokegatan tog man 3:an . Efter promenaden, som nästan var 2 km, var vi fikasugna och körde mot Himmelstalundsbadet, där vi stannade och fikade. Så var det dags för nästa "sevärdhet" hällristningarna. Där mindes jag att jag hade varit med skolan.... men inte hade jag något minne av att det var ett så stort område och så mycket hällristningar. Klockan började närma sig 14.00 så det var dags att köra mot hallen där danstävlingen skulle vara men mer om det i morgon..... för nu måste vi ladda batteriet till datorn.

1 kommentar:

  1. Det var intressant. Att se Lokegatan och huset. Men det där trekantiga huset har jag inget minne av alls. Fick inte lillsyrran vara med och leka där?

    SvaraRadera