Den heter Vaniljfylld sockerkaka och här är receptet:
Ingredienser 3 dl socker 4 st ägg 2 tsk bakpulver 3 dl mjöl 1 dl kokande vatten Vaniljfyllning 125 gr smör 1 dl mjölk 4 msk vaniljsocker Garnering Florsocker
Tillagning 1. Sätt ugnen på 200°. Vispa sockret och äggen pösigt. 2. Blanda bakpulvret med mjölet. Rör ner det i äggsmeten. Häll i vattnet. Smörj och bröa en form, 24 cm i diameter. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. 3. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Tillsätt vaniljsockret. Låt koka häftigt ca 3 min. Rör hela tiden så att inte mjölken bränns. 4. Ta kakan ur ugnen. Dela den till två bottnar innan den har hunnit kallna. Fördela vaniljfyllningen på en av bottnarna. Lägg ihop kakan. Pudra över florsocker. Servera kakan till ett glas saft.
Jag lovar er den är jättegod. Kan tänka mig servera den med glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar