fredag 6 september 2024

Sommarjobb=hemma

 Mycket finns att göra på hemmaplan, men det är mest Ingemar som får fixa och dona. Att mura hör knappast till hans intresse eller kunskap, men vad gör man när muraren inte kunde? Jo man går in och googlar på "hur man putsar en grund." 😄 

Vi fick ju en vattenskada förra hösten från garagetaket. Taket fixade snickarna när vi styrde mot södern och värmen. Nu var det grunden som var kvar. Skam den som ger sig..... nu har han lyckats fixa grunden så den ska hålla för regnet. 😄

Till sysslorna under sommaren hör trädgårdsarbete, om man inte vill att det ska växa igen.




Snickarna fixade taket till garaget, när vi latade oss söder ut 2023.


Väl hemma igen var det Ingemars tur att fixa resten, som t ex målningen.


Plommonträdet dignade av frukt och vi hinner inte med att ta reda på allt, därför kom några snälla människor och hämtade en del av frukten. Snart är det dags att skänka bort äpplena också.


Grunden väntade på att få ny puts, men innan dess måste all lös puts knackas bort.


Ingemar har aldrig putsat, men allt går ju att läsa sig till på internet, som tur är. Murslevar hade vi, men de andra putsskivorna har han köpt.


Han lyckades få till putsen så det duger, sen ska den målas om några veckor.


Mellan trädgårdsarbetet så kan man rensa lingon, som det finns gott om i skogen. Vi gillar ju det här med bär och svampplockning, men det har jag mer problem med numera. Som tur är så orkar Ingemar bättre än jag.


I måndags kom Ingemars lillebror Lars-Göran med fru Mia på besök, de var på hemväg från sin stuga. Eftersom L-G är trädgårdsmästare så passade vi på att få hjälp med att tukta plommonträdet, som hade skjutit i höjden ordentligt.


Efter avslutat arbete så är det skönt med ett dopp i sjön.



Efter allt jobb på hemmaplan var det dags för lite vila i husbilen, men mer om det i nästa inlägg.


4 kommentarer:

  1. Förstår att ni har en hel del att göra på tomten, måste ju tas om hand hela tiden. Varje årstid har sina bestyr. Vi har också ett plommonträd som dignade av frukt när vi gav oss iväg. Lite dålig tajming av oss att åka men ibland blir det så. Trevlig helg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vist har varje årstid sin förtjusning och bestyr, särskilt för oss med egen trädgård. Bara att hoppas att man (jag) orkar. Har haft ett par ganska bra dagar nu, kan det vara värmen 🤔☀️. Tur vi har nära till bad i den här värmen. Man kan inte alltid ha tid till allt, hoppas ni har det bra på er resa. 🚌 😍

      Radera
  2. Förstår att ni med er stora fina tomt har mycket att stå i. Vi känner att vi gjorde rätt när vi flyttade till lägenhet just för att det alltid var något som skulle göras även om vi hade ett litet hus och en liten tomt. Nu har vi barn som gärna tar emot hjälp och just nu bygger Lars dotter ett vinterbonat uterum så han får komma och snickra så mycket han vill och givetvis hjälper vi barnen. Just nu sitter vi dock och njuter av en underbar kväll vid Göta kanal i Sjötorp!

    SvaraRadera
  3. Visst har tanken på en försäljning även funnits hos oss. Problemet är att vi inte vill lämna närheten till sjön och orkar vi tömma vårt hus, som vi haft i 44 år. Man samlar på sig så mycket och vi har försökt rensa ut med jämna mellanrum. Just nu mår jag hyfsat bra i ryggen så jag orkar hjälpa till i trädgården, men det är nu det??? Med så här varma dagar hade jag inte gillat att ha en lägenhet. Ha det gott på er resa vid Sjötorp.

    SvaraRadera