tisdag 24 september 2024

50 år tillsammans

 Vad tiden går, 50 år sedan vi träffades på en dans. Det måste vi fira, men hur? 

Vi kan väl ta husbilen och åka någonstans, tyckte Ingemar. Eftersom vi skulle fira ett barnbarn i Kinna, Toddy som fyllt 7 år i veckan, så kollade jag Park4night om det fanns någon bra plats i närheten. Det blev i Viskafors vid en sjö som hette Storsjön. 

N 57°38'39.8832" E 12°50'50.9352"


Här finns en plan och bra Ställplats med utsikt mot sjön för 100 kr/natt eller från 12 till 12. Inga VA men soptunnor och grillplats. Tömning mm kan man göra i Kinna vid pendelhållplatsen.



På andra sidan var det folk som badade och solade på klipporna, finns även fina promenadstråk runt sjön.


Vi fick sällskap hit med kompisarna Annica och Thomas och vi startade med lite bubbel när vi kom fram. Vi skulle ju fira!


Senare blev det kalas på kräftor och räkor, med kräftor från Sämsjön, som Ingemar fick i födelsedagspresent av Lena och Bengt. Så fantastiskt goda!! Annica hade fixat en västerbottenpaj.


Den 21 september och vi kunde sitta ute länge i den nedgående solen.


Vi avslutade med en Budapesttårta. 😋


Lite senare fick vi plocka fram varmare kläder.


Solnedgång


Sov otroligt gott hela natten, nästan så att våra kompisar undrade om vi inte skulle vakna någon gång. De hade redan hunnit klara av frukosten och passade på att njuta av morgonsolen.


Efter frukost passade jag på att ta en promenad bort till grillplatsen. Även där fanns det plats att övernatta, men betydligt lugnare på de 3  anvisade platser, där vi stod. Under gårdagens kväll var det mycket folk som kom till grillplatsen, mest ungdomar, men de störde inte oss.


Fina promenadstråk


Många båtar och kanoter går i sjön, men man får inte ha annat än elmotorer eftersom här är ett Naturreservat.


Möjlighet att fiska finns, men med fiskekort så klart.





En karta över sjön och området fanns i byggnaden, som gav tak över huvudet vid regn. Här kan man också se lederna runt sjön.

Vi fortsatte sedan till Kinna för tömning och lite lunch. Sedan ett besökt hos sonen Peter och Toddy, för att lämna presenter. Den stora presenten får han dock inte förrän på torsdag, då jag fått den med posten. Det blev en kort tur med husbilen, men mycket trevlig och med ett fantastiskt väder. Vilket avslut på sommaren!






2 kommentarer:

  1. Grattis till era 50 gemensamma år! Det är verkligen något att fira. Inte behöver man åka långt hemifrån för att få en fin upplevelse med husbilen. Ibland åker vi någon natt bort till Hornborgasjön, det räcker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det så att det oftast finns fina platser på nära håll. Vi ville ju inte åka för långt bort och den här ställplatsen var helt ok.

      Radera