söndag 4 december 2022

Hemma igen

 Nu har vi varit hemma i drygt en vecka och visst saknar vi solen och värmen, men med alla juleljusen, så lyser de ändå upp eftermiddagens mörker.


Vad har då hänt den här veckan? Jo vi fick allt stanna kvar i Lomma en dag till pga snökaoset, som drabbade nästan hela Sverige under helgen 19-21 november. Först på tisdagen hade de hunnit skrapa och salta E6  och då hade vi inga problem med att ta oss till Helsingborg. Där fick vi förmiddagsfika hos Margareth, Ingemars syster. När vi sitter där så ringer det från Glasögonfabriken i Ullared. Jag hade tidigare skickat sms till dem om tid för synundersökning mm. De hade en tid 15.40 samma dag. Bara att skynda på så vi skulle hinna dit i tid. 


Vi hann precis i tid och jag fick min undersökning samt nya glasögon, som kunde hämtas före kl 18.30 samma dag.Vi passade på att göra våra julklappsinköp under tiden. 


Måste säga att det var en perfekt dag att handla på. Bara 2 husbilar på avsedd parkering och parkeringsgaraget var nästan tomt. Väldigt lite folk över huvudtaget i affären och inga köer. Hämtade mina glasögon för 3995 kr och fortsatte sedan till bokad plats på campingen, för el var nödvändigt. Tyvärr så fick vi pulsa i snön, det var inte skottat någonstans. Man hoppades nog på att det skulle regna så snön gick bort.

Dagen därpå fortsatte vi hem och var hemma mitt på dagen. Packade ur husbilen medans det var ljust ute. Satte igång tvättmaskinen, det blir en hel del smutstvätt och vi hade bara tvättat en gång i Spanien.

Torsdag ägnades åt att handla och plocka in i skåp det vi hade plockat in från husbilen. På fredagen åkte Ingemar och köpte nytt lås till vårt kylskåp i husbilen, det hade gått sönder på vägen hem, tur vi hade silverteip och kunde hålla dörren stängd med det. På själva kylskåpet var det lätt att byta låset, värre var det på frysskåpet, för det låset satt på undersidan. Med hjälp av mig så kunde vi till slut få fast låset rätt och nu har vi två nya lås till en kostnad av 600 kr. 

På fredagen var det också dags att byta däcken på lillebilen och på Lördagen var det dags att fixa lite lussebullar, som vi längtat efter.

Sedan dags att byta om för dop i kyrkan för lille Alvin. Coronan hade ju ställt till det, för det året 2020 fick vi ju inte träffas. Någon dopklänning kom han ju inte i, men den var med ändå under själva dopet. En trevlig ceremoni där bara de närmaste var med.


Dopklänningen har min mamma sytt 1959 till min bror, när han skulle döpas. Sedan har alla mina barn, barnbarn och även några barnbarnsbarn döpts i den samt fått sina namn på banden, idag är 25 namn broderade på banden. Dopklänningen består av en underklänning i ljusblått (för pojke) och en i ljusrosa (flicka) samt en överklänning i tyll. Rosorna på banden är från en klänning, som jag hade när jag var liten, några nya har fått köpas in. 


Noel fick hjälpa till med att hälla dopvattnet i dopfunten.


Avslutade med fika och tårta hemma hos Alvin med familj.


Söndagen blev en riktig slappardag, men ljsstakarna kom i alla fall fram. Måndagen och tisdagen plockades ljusen som skulle vara ute fram och lite julpynt. Dagarna är så korta och mörka så vi tycker inte vi hinner någonting. 
På onsdagen lagades det mat och bakades, för då fick vi Stockholmsfrämmat av Jacob och Yvonne med bloggen JoYtillsammans. Det blev en trevlig kväll, som vanligt, med husbilskompisar.


De fortsatte sedan mot Göteborg, för mera umgänge med kompisar.


Att titta ut genom fönstret och se den gråa himlen, är inte kul. 
I fredags var det dags att besiktiga lillebilen och det gick så där. Det visade sig att vi hade ingen tuta och lite rostangrepp på bromsarna. Nu får det bli en tur till bildoktorn med både lillebilen och husbilen, där vi också märkt av konstiga ljud på bromsarna. Nya utgifter som vi inte hade räknat med.


Önskar er alla en riktig fin fortsatt 2:a advent.6 kommentarer:

 1. Det var så fint matchat med kläderna på dopet.
  Tack för senast det var trevligt att ses och god mat som du lagat. Nu har vi rullat vidare och hamnat i Köpenhamn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid lika trevligt att ses. Ja den matchningen såg först på fotona, haha.

   Radera
 2. Så fint ni bor vid sjön och så kul att ni hade besök av Yvonne och Jakob.
  Mina två barnbarnspojkar har också varit lite större när de döptes så det var inte att tänka på någon dopklänning, även om de inte var så stora som Alvin. Ändå kul att ha med den fina dopklänningen och få sitt namn broderat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var första gången ett barn hade döpts så sent, men vad gör man när coronan satte stopp! Klänningen är ju ett minne från min mamma och så kul att få brodera in namnet på den.

   Radera
 3. Kul detta med att Dopklänningen går runt i släkten. Vi har också en som cirkulerar där våra barns namn finns på den.

  SvaraRadera
 4. Vad fint av dopklänningen har burits av så många, och att namnen finns på banden.

  SvaraRadera