måndag 9 maj 2022

Våren


Så skönt att komma hem till våren, men också så jobbigt. Många pensionärer säljer sina hus och flyttar in i lägenheter. Sen kan de bara gå ut och låsa dörren, sätta sig i husbilen och fara dit näsan pekar. Ja så skulle kanske jag också vilja ha det....men! 

Då kan jag inte gå ut i min trädgård och njuta av blommorna. Plocka solmogna jordgubbar eller plocka in färsk dill till den nyupptagna potatisen eller smaka på späda morötter. 

Inte koka saft på de egna vinbären eller rabarbern. Och inte ta mig ett dopp i sjön när andan faller på.

Nä jag tror vi föredrar vårt hus och tomt, även om det är mycket att göra för att hålla den i ordning, men också bra vardagsmotion för oss.


Vi har nu i drygt en vecka rensat ogräs, satt lite potatis och fixat med fröer i pallkragarna, samt satt upp 2 miniväxthus. 

Satt oss i soffan på eftermiddagen, med onda ryggar, men som tur är så mår vi bättre efter en natts vila och kan ge oss ut igen. 😁I helgen kom våra fina små barnbarn och hjälpte oss att packa bilen med skräp som skulle till återvinningscentralen.


En eftermiddag och kväll lånade vi ut flotten till en grupp musikanter. 


De skulle göra en film till Sjung Humlesång-rädda humlor och bin, där de insamlade pengarna går till Naturskyddsföreningens operation: rädda bina. 


Här kom vår flotte med. I ca 2 timmar filmade och spelade de på flotten och vi kunde följa det hela från vår balkong. 


Kvällen blev kylig och tjejerna frös. Jag tror inte jag skulle vilja vara "skådespelare" för det tar lång tid att få till alla scener. Vill man se filmen så kommer den på Youtube och man bidrar med en slant till Naturskyddsföreningen, genom att ladda ner sången och filmen.

Nu ska vi ägna ett par dagar till att umgås med de små. Bäst att passa på så länge man orkar, för det känns och märks att åldern tar ut sin rätt. 3 kommentarer:

 1. Den här årstiden kan nog vi också sakna att ha en trädgård att pyssla i och odla lite lagom, men man kan inte få allt! Nu är vi på väg mot färjan hem för att komma hem till den härligaste av alla årstider!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi kan nog inte vara utan trädgård. Välkomna hem igen!

   Radera
 2. De som bor i lägenhet hälsar jag inte på, sa en dam i Jönköping på 80 +

  SvaraRadera