torsdag 19 maj 2022

UniverseumDen 21 mars fyllde Noel 7 år och vi hade först tänkt att ta med honom till High Chaparral som ligger i Småland. Nu blev det inte så för det blev Universeum i Göteborg i stället. Vi bor ju nära (ca 10 mil) men inte ens vi hade varit där. Hämtade Noel kl 9.00 och sen bar det iväg.


Att hitta i Göteborg går ju bra med GPS, men oj vad mycket vägarbeten. Vi visste att Universeum skulle ligga nära Liseberg, men att hitta parkering blev svårare, vi hamnade till slut på Lisebergs P. Sedan var det 10 minuter att gå till entrén. Då var vi alla fikasugna så vi hamnade på kaféterian direkt. Saft/kaffe och smörgås gick lätt ner, sedan var vi redo för att ta oss runt i byggnaden.


Hamnade först i "djungeln" där var det varmt. Fick se Ibisfåglar, men svårt att se några andra trots att både Ingemar och Noel hade kikare med. 


Sedan blev det Akvariet och det var spännande. Många stora fiskar och även riktigt små, som Guppy. Mest spännande var nog den stora Hajen.


Även Rockorna och alla mindre djur som finns i havet, var intressanta.Det blev många trappor hit och dit, men mest tog vi hissen mellan de olika avdelningarna. Noel fick använda trapporna där det gick.


Helt plötsligt var vi själva på bild.


Rymden bjöd också på en del spännande saker.


Kroppen som puzzel, fick Noel att tänka till trots stora bitar.


Det blev några avdelningar som vi bara gick i genom. Såpbubblorna gjorde att här blev det ett stopp. Så spännande att se hur stora de kunde bli.


Restaurangen fick också ett besök. Hur barnfamiljer har råd att stanna till här begriper jag inte. Kanske har de egen mat med, det fanns bord och bänkar, där man kunde inta sin matsäck.
Efter ca 4,5 timmar tyckte vi vi sett det mesta och gick till bilen. Stannade till i Bollebygd och åt korv och pommes. Nu får vi hoppas att Noel uppskattade sin födelsedagspresent.
Alltid lika svårt att hitta på födelsedagspresenter till barnbarnen, numera har de ju allt. Vi satsar på upplevelser i stället. 

4 kommentarer:

 1. Nog är det så att våra barnbarn inte behöver en enda pryl till. Vi försöker också få till upplevelser och dessutom är det så trevligt att umgås med barnen utan deras föräldrar ibland. Universum har jag bara varit på en enda gång tillsammans med mina Göteborgsflickor, riktigt trevligt tyckte vi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja inte är det lätt att hitta på aktiviteter eller upplevelser. Och interiör vi yngre heller. Känns att man inte är så ung och rask som förr. Det blev en intressant upplevelse för oss också.

   Radera
 2. Vilken trevlig och lärorik utflykt! En helt perfekt present :-)

  SvaraRadera
 3. Ja det märktes att Universum var populärt att gå till, för här var det massor av barn i alla åldrar.

  SvaraRadera