tisdag 24 maj 2022

Kalas och Planer

Idag vaknade vi till dimma över sjön. Kunde inte se staden, men efter någon timma så hade den lättat så pass att vi kunde se höghusen vid Åsundens norra del.

Ingemar har börjat ta sina promenader igen, nu när det mesta är klart i trädgården. Då gick han förbi ställplatsen vid "fiskestugan" och där hade det hänt lite. En ny del i parken....en liten damm och bänkar som gungor. 


Planteringar och utsmyckning med stenar. Så trevligt för de som besöker ställplatsen. 
 I trädgården hos oss händer det också en del. Rhododendron ska man ju plantera skuggigt och i sur jord. Den här har vi planterat nära bäcken och den står soligt, men visst är jorden "sur", men inte speciellt passande för den växten. Den ser ut att trivas i alla fall för så här mycket blommor har vi inte haft tidigare. Värre var det med den röda, som vi planterade året efter, den trivdes inte och har nu fått flytta till en annan plats. Synd bara att den är en vårblomma.


Äppleträden börjar visa sina blommor, men det blir nog inte någon större skörd  i år och det är jag bara glad för. Lite svårt att förvara äpplena på vintern.


I helgen har vi också firat vårt yngsta barnbarn Alvin 2 år. Visserligen är det den 24/5 som han fyller, men då jobbar föräldrarna så det passade bättre i söndags.


Mormor och morfar samt farfar och farmor var gästerna.


Spännande med paket.


Det blev många paket och roligast var nog dammsugaren och springcykeln. 


I Påsk hade vi problem med vattnet i kranarna, det spottade och fräste. Vi köpte en ny motor på Obelink i Nederländerna, men fick då problem med vattenskada från duschen. Det fixade Ingemar, men vi hade fortfarande spottande kranar, som alltså sög luft någonstans. Nu äntligen är problemet löst. Det visade sig att filtret inte var tätt där vattnet går in till pumpen. Nytt filter för 165 kr och allt var klart. 
Snart ska vi ut och åka igen, men då bara till sonen i Kinna. Där Ingemar ska vara en hjälpande hand vid bygge av ett trägolv för nya poolen. 
Efter det så hoppas jag vi ska kunna göra några mindre utflykter här hemma, det går ju inte att vara borta för länge, när man har trädgård med land. Men till hösten så längtar jag söder ut, kanske Italien igen eller varför inte Sardinien. Tyvärr inga platser man övervintrar på, men en tripp på 2 månader funkar nog också. 
Planer ska man ha, men sen vad det blir det får framtiden utvisa.


Vad har ni för planer inför sommaren och även hösten?

12 kommentarer:

 1. Så kul att få fira de små! Vad skönt att ni fått ordning på ”spottande kranar” och att det inte var värre än ett filter. Visst är det kul med småturer även om de längre lockar …. Vi åkte till Hornborgasjön över en natt och det så mysigt. Nu blir det nog ett par nätter i nästa vecka när vi ska till Jönköping på fukttest.
  Ha det så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den här gången blev det inte så dyrt och skönt att slippa spottandet. Kom gärna förbi på en kopp kaffe när ni varit i Jönköping.

   Radera
  2. Vi tackar för fikainbjudan, men den här gången blir det ingen tur åt Ulricehamnshållet. Vi måste vara hemma på torsdag middag igen. Kommer ni åt Falköpingshållet så hör gärna av er!

   Radera
 2. Vilken fin stad ni har och inte minst Stadsparken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de har börjat satsa lite på grönområdena och det blir nog fint där vid ställplatserna.

   Radera
 3. Wow så häftig bilden med all dimma var! :)

  SvaraRadera
 4. Finns alltid något att ta tag i när man har husbil. Men så bra att det fixade sig!

  SvaraRadera
 5. Stadsparken har vi besökt med barnbarnen, men nu är de stora o har andra intressen. Skönt att vattnet inte medförde stora omkostnader.
  På vår planering ligger nu en tur till Gotland, sedan as usual Tandådalen och i höst hoppas vi att vi kan åka söderut. Men allt står ju skrivet i stjärnorna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Gotland och Bornholm har länge stått på vår lista och hoppas att vi kommer till någon av dem i sommar.

   Radera
 6. I april var vi ner till Bari i Italien och tog färjan över till Albanien och så vände vi hemåt till Åland via Sverige. Vi åkte på väg ner med den nya snabba båten Skånejet till Sassnitz på 2,5 h. Den kommer vi nog att åka igen snabbt och bra. Hem åkte vi Kiel Göteborg. Våra planer i september är att åka ner till Tyskland och åka Sagovägen och besöka dom tyska städerna ordentligt. Nu skall vi njuta av vår egen sommar... Lennart och Inger.

  SvaraRadera
 7. Låter som en trevlig resa ni hade. Albanien har vi besökt 2 ggr. Synd att Grekland ligger så långt bort där trivdes vi. Sagovägen har vi nog inte åkt och Tyskland har många fina städer att besöka och många billiga ställplatser.

  SvaraRadera