fredag 13 juli 2018

Sommar!

Vi åkte hem en vecka tidigare än tänkt, för att det skulle vara sååå fint väder hemma, och på Sardinien och Korsika väntades det oväder. Det har vi inte ångrat. Från första veckan i maj har det varit SOMMAR!
Ett undantag var midsommarafton 😒 då vi gärna vill ha både sol och varmt, då kunde vi inte ens sitta ute för det var för kallt och regnade!
Det här fantastiska vädret, som vi kanske inte får uppleva igen, gör att vi hellre stannar hemma än åker ut med husbilen. Och är man hemma så finns det alltid att göra.....så egentligen borde vi ta husbilen ut för lite avkoppling. 😀


Vi har en stor Alm i vår trädgård och har sett att flera grenar har vissnat och sett döda ut. Nu är det ju inte så lätt att bara klättra upp och såga ner den döda grenen, när man kommit upp i sjuttioårsåldern. Riskabelt också....men Ingemar är uppfinningsrik. 😁 Han skruvade ihop 3 st 4m långa trälister och tejpade fast sågen i den ena änden. Med lite balanserande fick han den till grenen och kunde såga så att den gick av.


Alla fortskaffningsmedel måste ses över och skötas om, med jämna mellanrum. Först har det varit husbilen utvändigt och reparationer.


Nu var det cyklarnas tur. Både däck och slang var dåliga och behövde bytas. 


Trädgårdsarbetet ligger på min lott och det är inte lätt i värmen. Det går bäst på kvällarna eller tidiga mornar.


Vi jobbar inte jämt, som många tror.....nej vi umgås med våra vänner också. Fotbollen har tagit många timmar... inte för mig för jag tittar inte.... men Ingemar slår sig gärna ner vid TV när en mach går. När Sverige spelade stod nästan hela landet stilla. Vi hade sällskap av Ulla och Torgny.


Diggiloo besökte stan i år igen och då passade vi på att ta flotten över för att lyssna. Samma tanke hade Tomas, Carin och Noel. Vi kunde ankra upp bredvid varandra och Noel gillade att hoppa (lyftas) mellan båten och flotten. 


Det var många båtar på sjön i kvällningen.


När solen går ner bakom moln, så sägs det bli dåligt väder, men det stämmer inte riktigt idag....för det blev en ny strålande dag.


De flesta mornar har varit varma och Ingemar tar sig gärna och ofta ett morgondopp.


När man som vi, åker utomlands på hösten och våren, så hinner vi knappt med att umgås med våra vänner. Somrarna brukar de flesta vara upptagna med egna semesteräventyr. Tanken var förra hösten att vi skulle bjuda hem våra vänner, men det blev inte mycket med det. Det försöker vi nu ändra på och i onsdags kom Lillan och Peter  och vi kunde njuta av den varma kvällen på balkongen, trots att det blåste lite från norr. 


Ett hus måste också skötas om. Nu har Ingemar börjat fixa fönster och dörrar på källarplanet. 


Sommar brukar medföra en hel del arbeten, på t ex husen, trädgården och bilarna och den här sommaren är inget undantag. 
Men en sådan här varm och regnfattig sommar, går nog till historien eller......
är vi på väg att få ett varmare väder över lag. Det har ju pratats om att vi här uppe i norr ska få varmare och de i söder kyligare och mer regn....men det är nog väldigt långt fram och inte under vår levnadstid. 
Nu ska jag ut i trädgården (i skuggan) och fixa lite....husbilen får vänta några veckor till, det blir alldeles för varmt på natten, och vi har ingen AC i bilen, men det har vi hemma. 😁
Ha de gott och njut!

7 kommentarer:

 1. Varmt är det, trädgården här hemma är upptorkad. Vi har valt att vara hemma husbilen får stå någon vecka till. Vi har en 40-årig nästa helg. Få se sedan vad som händer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja i det här vädret blir det för varmt i husbilen.

   Radera
 2. Vilken sommar det är i Sverige i år, helt fantastiskt! Bara att njuta! Här i Tjeckien har vi haft lite mer ostadigt väder i några dagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi njuter av det fina vädret och har inte planerat in någon resa ännu. Tids nog får vi nog regn här också.

   Radera
 3. Nog har ni det varmt alltid. Vi fick nog och sökte oss till svalare, men vackra Island. De skulle behöva ha lite mer sol. Här har det inte varit så solfattigt på över 100 år. Ha dé fortsatt bra i värmen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Följer er resa och det verkar som om ni valt fel år att besöka ön. :-)

   Radera