lördag 21 juli 2018

Torpa stenhus

Idag blev det en tur till Torpa stenhus och medeltidsdagarna. Dessa festligheter har de varje år och i år passade det bra att åka dit, då vi hade Mikael hemma. Vi kom dit precis kl 13.00 då de startade och redan fanns det mycket folk på plats. Vi hade tänkt äta, men det var ganska fullt på serveringen så vi fortsatte ytterligare några km till, till Hofsnäs Herrgård i stället.


På parkering fanns mycket bilar, men de flesta var nog nere vid badet. Vi beställde mat och det skulle ta 20 minuter innan vi skulle få in den, men åh så gott det var. Jag och Ingemar beställde varmrökt lax med en sås av räkor dill och creme fraiche, Mikael en stor köttfärsbiff med grönsaker. Gång på gång talade han om att "det här var gott" så nog föll den här maten honom i smaken.


Mätta och belåtna vände vi tillbaka till Torpa och nu hade den tillfälliga parkeringen börjat att fyllas på.


Vi drog oss mot marknadsplatsen, som låg alldeles framför själva Torpa stenhus. Fullt med tält och hantverk i parken.


Mikael fick vi ha koll på, då det fanns många snubbelfällor och han, med sitt tunnelseende, inte alltid han såg var gick.


Mycket fanns att handla korgar, smycken, kläder och så pilbågar och armborsts förstås. Det var ju medeltiden som visades. Och var man hungrig (vilket vi inte var) så kunde man köpa medeltidsmat.


Många sökte sig till skuggan under träden. 


Vad är en marknad utan slänggungor? 




Gungan drevs av mankraft. 😁


Mycket spännande att titta på, "men de var dyrt" sa Mikael....och jag kunde hålla med om det.


Det är inte ofta jag hamnar på bild.....men ibland händer det. 😀


Att gå på marknad i nästan +30 grader kändes i kroppen, så vi gick tillbaka mot ingången och under tiden Ingemar hämtade bilen passade vi på att svalka oss med en glass, innan vi på småvägar körde hemåt igen.


Har ni läst eller hört talas om Birgit Th Sparres böcker, om Gårdarna runt sjöndå är Torpa stenhus är ett bra utflyktsmål med fina omgivningar och bad vid Hofsnäs. De har också en slottsteater och till den ska jag nu beställa biljetter.


4 kommentarer:

 1. Mikael måste ha varit i sjunde himlen med en sån mysig utflykt :)

  SvaraRadera
 2. Ser ut som en trevlig utflykt! Men vilken värme ...! Vi har än så länge haft rätt behagliga temperaturer på vår Europaresa, men vi rör oss ju långsamt söderut, så det blir nog varmare ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den här sommaren glömmer vi inte i första taget. Ha en fortsatt bra resa med spännande utflykter.

   Radera