lördag 7 juli 2018

Försenad 75 års present

Förra fredagen, fick jag order av min dotter Lena att möta henne i Borås kl 9.30 för vidare färd till Göteborg. Vet inte när jag var i Göteborg senast....men det är många år sedan. Lena är duktig på att hitta på utflykter, när jag fyller jämna år och även ojämna år. Jag såg verkligen fram emot vart denna resa skulle gå.
Från Borås tog Lena över ratten och det var nog säkrast, för köra i Göteborg skulle jag nog inte klara idag.
Först körde vi till barnbarnet Sophie, som bor i storstaden. Där fick jag se hur hon bodde, sen blev vi bjudna på en jättegod fika innan vi fortsatte mot målet för dagen.


Målet var Gunnebo slott och trädgårdar. Slottet är från 1778 och var från början ett sommarställe till familjen John Hall. Mer om slottets historia kan man få genom guidade visningar. Vi gjorde en runda i parken och omgivningarna i stället. 


Här strövade vi runt och kollade in deras odlingar.....och jag önskade att mina hade varit lika fina. Vilka grönsaker och bärbuskar! Visst har jag också röda vinbär, men de har inte kommit så långt som här.
Mina ringblommor är bara ca 10 cm, här var de i full blom.
Fjärilarna gillade dem.


I många stugor var det caféer, men även försäljning. Jag fick ett (dyrt) knäckebröd gjort på rödbetor bl a och en bra sax.Efter en stund kom även Victor (barnbarn) och gjorde oss sällskap. Lunchen intog vi i Gunnebo kaffehus och krog, som låg i den tidigare tjänstefolksbyggnaden och vädret var så skönt att vi kunde sitta ute. Här serveras grönsaker från de egna odlingarna samt hembakat bröd.


Klart man måste fota, det är inte så ofta jag får chansen att umgås med 3/4 av familjen Jacobson.


Det blev en trevlig promenad runt Gunnebo slott. Sen var det dags att åka hem till Victor och se hur han bodde. Victor var snäll och lotsade oss genom den trafik-täta stan på sin motorcykel. 


Att det kunde finnas en så mysig trädgård mitt i storstan hade jag inte trott. På andra sidan huset slamrade spårvagnar och tutande bilar, men det hördes inte hit in. Husen var byggda i början av 1900-talet och lägenheterna fint renoverade.....men så dyrt det är att bo i Göteborg. 😕  Oftast är det stora insatser man får göra, när man hittar något som är ledigt.


Vi lämnade Victor och Sophie och fortsatte mot sommarstugan i N Säm utanför Borås. Där lämnade jag av Lena innan jag fortsatte hem. 
Man uppskattar verkligen att man bor i en liten stad med minimal trafik och inga långa köer efter att ha varit i en storstad. 😊
En härlig utflykt med barn och barnbarn. 
Tack Lena för den trevliga födelsedagspresenten! 💓 

3 kommentarer:

  1. Trevlig dag du hade. Håller med dig ang trafik och allt vad det innebär i en storstad.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vad trevligt att ni gjort ett besök i Göteborg och Mölndal där vi bor. Gunnebo slott är en idyll som vi brukar besöka vid jul och midsommar. Landshövdingehusen i Göteborg är nostalgi för oss. Kram

    SvaraRadera