lördag 23 december 2017

Julstök med vissa problem

Dan före dan och många är ute och köper den där sista julklappen,  och jag är inget undantag. Normalt hade jag fixat alla julklapparna, hunnit bakat både lussekatter, någon kaka och pepparkakor och pepparkakshus, städat och i övrig plockat fram julen. Så blev det inte det här året. 
Redan när vi var i Spanien hade jag problem med mitt huvud, blixtar i ögonen och ständigt trött. Väl hemma och skulle sätta igång med julförberedelserna.... då blev det stopp.
En blixtrande värk, som kom bakom örat och spred sig uppåt och ner bak i nacken och jag kunde inte stå upprätt. Besök hos doktorn visade högt blodtryck och det blev mer medicin. Ingen bättring efter nästan en vecka! Telefonkontakt med doktorn igen och nu bar det iväg till Borås för röntgen. Sedan en lång väntan. 
På britsen, under röntgen, märkte jag att värken försvann när jag låg ner, men när jag stod upp så kom den igen. Det blev soffhäng i några dagar.
Så småningom märkte jag att värken försvann och jag återfick min arbetslust dag för dag. Svaren från röntgen visade inte på något onormalt och det var jag glad för. Troligtvis så var det mitt höga blodtryck, som var orsaken och nu när den nya medicinen verkat och jag har hamnat på en normal nivå, så har jag heller inte ont. Men jag har inte hunnit med det som jag brukar göra inför julen, även om jag minskat ner på mycket.
Något pepparkakshus, som jag bakat i 55 års tid, blev det inte, men tomtelandet kom upp.


I vårt tomteland finns massor av tomtar alla har någon form av minnen med sig, från var och när de är köpta. En som har hängt med från början  och dessutom varit med om en eldsvåda är tomte/trollgumman i mitten.


Några är från det jag själv var barn, som kyrkobesökarna och prästen. Lyktorna från -95 inköpta i USA funkar fortfarande.


Senaste tillskottet är ugglan med svamparna inköpta på Kiviks marknad som vi besökte för första gången i höstas.


De stora kottarna är från våra husbilsresor i Spanien och Portugal


Under några nätter hade vi riktigt kallt, då blev det lite is på sjön. Vi har i flera dagar sett en svan, som hela tiden putsat sina fjädrar, troligtvis hade den fått något skit i dem. Den stackaren kunde inte flyga utan försökte ta sig på isen mot öppet vatten. Vi kunde se hur den tunna isskorpan hade brustit runt omkring svanen. Till slut kom den i alla fall ut på öppet vatten och kunde simma vidare.


Vi hade vitt och ljust i flera veckor och hoppet att få uppleva en vit jul fanns. Ingen sol precis, så elen fick kopplas på, så batterierna i husbilen laddas, vem vet....vi kanske får för oss att ta en tur. 😄


Men hoppet försvann när vi kollade vädret....det blir en grön jul i år igen. 😠
Nu är bordet fixat för många gäster....och granen klädd.....Nu önskar vi er alla en riktigt 
GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR !9 kommentarer:

 1. Hoppas att din värk inte kommer tillbaka, det är ingen rolig tid att bli sjuk på under julhelgerna.
  Imponerande tomteland som du har skapat, där ligger jag långt efter. Lite snö ute hade behövts för att få till den där rätta julstämningen. God Jul och Gott Nytt År.

  SvaraRadera
 2. God jul och gott nytt år, skönt att höra att dom inte hittade nåt allvarligt i ditt huvud och att blodtrycket är under kontroll igen,

  SvaraRadera
 3. Skönt att höra att du är bättre! Gud Jul till er båda!

  SvaraRadera
 4. Skönt att du är bättre, och hoppas att det håller sig bättre nu! Snön saknar jag också, men det är ju som det är. Önskar er en riktigt fin jul och ett gott nytt år!

  SvaraRadera
 5. Härligt att du är bättre. Fint med alla små figurerna på bänken, kyrkobesökarna var fina.
  God Jul Kram till er båda

  SvaraRadera
 6. Å så skönt att du mår bättre och att medicinen fungerar. Vilket fantastiskt jul-landskap ni har :)
  God Jul-kram

  SvaraRadera
 7. Så skönt att röntgen inte visade något och att medicinen fungerar. Vi har en grön jul här nere också och lite varmare. Vad fint jul-landskap är med alla dess minnen. Kyrkobesökarna var finast tycker jag.

  Ha’ nu en riktig, riktig god jul med nära och kära! Många kramar till er alla!

  SvaraRadera
 8. Vad skönt att du kom på benen igen. Den som är frisk har tio önskningar, den som inte mår bra har bara en. God Fortsättning

  SvaraRadera
 9. Så bra att du piggnat till och orkat dekorera så fint! Ha en fortsatt riktigt god jul!

  SvaraRadera