fredag 8 december 2017

Hemresan och en olycka kommer sällan ensam.

Då var vi hemma i Sverige igen. Lite blött ute, men det kändes ändå friskt och skönt efter att ha suttit i ett varmt flygplan tillsammans med ca 220 andra resenärer. 
Själva resan gick bra men började med att en passagerare hade fått med sig fel väska (hur det gått till vet jag inte) vilket gjorde att de var tvungna att gå igenom allt bagage som var lastat för att hitta den felande väskan. Det gjorde att vi blev ca 20 minuter sena i starten och de andra planen fick också lov att vänta tills de var klara i vårt plan. Sen lyfte vi mot Sverige 😀


Att flyga över molnen är häftigt. När vi flög över alperna så var de snötäckta, men i övrigt var det barmark.


Vi fick också se den stora månen, som man även kunde se i början på veckan. Landade på svensk mark 16.20. 😀 Även den här gången blev vi av med våra väskor (de lastades till bagaget av personalen) och fick vänta vid rullbandet tills de kom.


När vi vaknade nästa morgon, hade det blivit lite is nere vid stranden.


Vår lilla Igelkott i landet ser frusen ut.


Stans mest fotade hus, som också är ett fint riktmärke när man är på sjön. Även här låg det nattgammal is.


På måndagen for vi iväg till IKEA i Jönköping för att kolla på en ny säng och även köksbänkar, det är dags att byta ut de gamla.


Ny säng beställdes och kommer med hemkörning nästa vecka. Köksbänkar får vänta tills efter jul. 
När vi kom hem kände vi lukten av stearinljus och började ana att något var fel.
Det visade sig att vi hade haft en väldig tur, för vi hade glömt släcka adventsljusstaken (i plåt) med levande ljus. Mossan var som tur var preparerad och i botten hade jag lagt folie, även runt själva ljusen. Det hade ändå brunnit lite i mossan, samt smält det andra ljuset så det ramlat. Det är första gången på 30 år som vi glömt släcka brinnande ljus....så vi hade tur att det inte blev värre. Nu är vi ju inne i den tiden då det alltid inträffar bränder p g a brinnande ljus, så se upp.


Nu går tiden fort fram till jul och i helgen är det redan den 2:a advent. 
Har ni smakat på pepparkakorna och glöggen?


10 kommentarer:

 1. Ja vilken tur i oturen att det inte började brinna värre!

  Ha det gott hemmavid....

  SvaraRadera
 2. Ni hade verkligen tur med ljuset hua hua.
  Jodå vi har mumsat på glögg och pepparkakor mu när vi är på rull med husbilen i Danmark.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir nog ingen julresa för oss i år heller. Spännande att se hur Danskarna firar sin jul.....kanske lika fint som i Tyskland.

   Radera
 3. Visst är det ändå skönt att fira jul hemma ändå...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är något visst med julen ändå. Jag föredrar att fira julen på hemmaplan.

   Radera
 4. Det är en mysig tid nu, men farlig också ang glömda ljus. Vilken änglavakt ni hade där😲Välkomna hem igen o trevlig helg😄

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar julen med alla ljus, men det gäller som sagt att ha koll på ljusen och det hade jag inte den här gången, såg faktiskt inte att Ingemar hade tänt ett ljus. Nu räknar jag alla :)) Ja vi hade tur det hade kunnat gått mycket värre. Trevlig advent på er alla.

   Radera
 5. Men hujianamej då.....sån tur ni hade, kunde gått illa. Jag bränner ju också mycket ljus, går en runda i huset varje kväll och kollar....trevlig andra advent! Kram 🎄🎅

  SvaraRadera
 6. oj, det är skrämmande......... jag använder ljus med batteri och *fladdrande* låga för jag litar inte på mig själv längre :) Skönt att höra att det gick bra ändå!

  SvaraRadera