måndag 29 augusti 2016

Besiktning 1 och 2

Idag var det dags för den årliga besiktningen av husbilen. Egentligen så hade det räckt med att vi varit inne i september, men av någon anledning bokade jag i augusti. Nu gick den igenom utan anmärkningar och det känns bra....nu kan vi köra lugnt söder ut. När vi kollade på kvittot så såg vi att nästa år ska vi vara inne redan före 30 augusti. Det var ju inget vi hade räknat med...men som tur är så brukar vi ju inte åka söder ut så tidigt :)


Nu finns det en del som ska fixas innan det är dags. Bordets pelare = stödbenets ytterhölje, har gått sönder och för att fixa det får han skruva loss hela bordet. När vi ändå gör det ska vi passa på att byta den heltäckande mattan under bordet. Tills det här är gjort får vi leva med att fästa upp delen med tejp :)


Vi har även en låga på spisen, som inte tänder, varken med knappen eller en tändsticka. Antagligen tätt, så den ska tas isär och rengöras.

I förra veckan blev vi också farmor och farfar till en lite flicka, det var yngste sonen, som nu blivit pappa för första gången. I lördags var vi där för att besiktiga tösen...:). Så snäll, söt och go och bara 2 dagar. Farmorshjärtat smälter och familjen växer.
Nu står vi redo med husbilen för att åka till sonen igen och hjälpa honom bli färdig med renoveringen av köket. 
Vilken tur att man kan ha hemmet med sig.
Planerna på höstens resa börjar ta form, men är inte spikade. Avresa blir det först i slutet av oktober, men det finns mycket som ska fixas innan dess bl a besiktning av våra kroppar och nya mediciner :)
Ha det gott....snart blir det "sommar" igen.9 kommentarer:

 1. Straffet för att man åker in tidigare, man skall vara tillbaka inom ett år!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Grattis Vilken liten sötnos dom/ni har fått till familjen. Då passar det ju bra att eran avfärd dröjer ett tag, lite att fixa och nya barnbarnet.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Trots ganska ny bil som vi har, är det ändå ett påhäng och ett visst orosmoment med besiktning. Skönt att åka hem med klara papper.

  SvaraRadera
 4. "låga på spisen, som inte tänder," Kan vara oxid på flatstiften under spisen.

  SvaraRadera
 5. Jag ser att ni också har en del att fixa med husbilen. Det hör väl kanske till efter några år... Vårt problem är väl att vi låtit flera saker vänta, och då blir det plötsligt så mycket på en gång ;)

  SvaraRadera
 6. Lennart hade jag vetat det så hade vi väntat till september med besiktningen.....men nu vet vi :)

  Joy det är en av anledningarna till att vi. Väntar lite med resan. Vi väntar även på ett nytt litet barnbarnsbarn om ca 3 veckor :)

  Matts vi har tur som besiktigar på sensommaren....värre för de som ska hem och måste passa en tid på våren..

  Husbil och resor Det var tydligen skräp i hålen för nu funkar lågan igen :)

  Freedom Man ska aldrig vänta för länge....bäst att fixa med en gång.....men det är ju inte alltid det går heller, finns ju så mycket annat att göra när man har hus/ husbåt... :)

  SvaraRadera
 7. Det som man inte kan laga med Gaffa tejp och ståltråd är inte värt att laga;-)

  SvaraRadera
 8. Fixar du att åka hemifrån Maggan ? När denna lilla kommit till världen...en lite människa till😄

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är jättesvårt, men vi åker dit så ofta vi kan. :)

   Radera