onsdag 10 augusti 2016

Återbruk och planer


Var en sväng till stugan i måndags, skulle bara hämta några skåpluckor för ommålning. Kunde inte låta bli att gå en kort sväng till skogen ca 100 m. Och där satt dom...  kantarellerna... under gräset, nästan så vi trampade på dem. 
Körde ner en sväng på skogsvägen och där satt hallonen :) 
Nu har höstsvampen anlänt och även hösten känns det som, idag med endast +14 gr. och mulet med regnskurar.


Även de rödgula trumpetsvamparna har kommit. Det är inte ofta jag hittar dem, men det gjorde sonen Tomas, som var så snäll och delade med sig av sin skörd till mig :)


Just nu finns inte så mycket tid för skogspromenader, även om det är det jag längtar efter. Vi fortsätter med målningsarbetena. 
Nu är hela grunden klar och våra lampor på väggen såg bedrövliga ut. När jag skulle blåsa bort smutsen med tryckluften försvann även färgen :)


Ingemar slipade av dem och nu är de nymålade och fina. Det blev billigare än att köpa nya....och det kan väl kallas återbruk :)


Nu börjar även planerna för höstens resa....när ska vi åka?.....vart den ska gå?...och vart ifrån ska vi flyga hem? 
Många funderingar och än är inget bestämt, mer än att resa ska vi. Mycket att börja tänka på och bäst att börja skriva "kom ihåg lista" för inte är minnet det bästa :)
Har ni börjat planera för någon resa med husbil eller utan?9 kommentarer:

 1. Lite väl tidigt än, för flyttfåglar och emigranter att ge sig iväg! Fast planera är roligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovisst är det tidigt men man måste planera i tid....särskilt när det gäller flygbiljetter :)

   Radera
 2. Ja håper at jag skal resa til Spanien i midten på september når jag kommer ut fra sjukehus og er ferdig med Stråling. Forså at flyga hjem i desember. Blir spennende å se hvor stans ni åker😀

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj vad tråkigt med sjukhusbesök....hoppas allt går bra Frank. Och ha det så gott i Spanien, vem vet....kanske vi också hamnar där :)

   Radera
 3. Vi gör som mesarna - vi stannar hemma :) Härligt att du hittade så mycket svamp ... här är fortfarande alldeles för torrt!

  SvaraRadera
 4. Härligt med skogen som ger så mycket gott. Snart rullar vi iväg, men har inte bestämt vart.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli intressant att se vart ni tar vägen. Vi följer er som vanligt. Kram.

   Radera
 5. Vi har inte och kan inte planera något alls ännu. Än så länge gäller det bara att komma tillbaka till ett något så när fungerande läge igen där vi kan ge oss ut på resor.

  SvaraRadera
 6. Kantareller och hallon - det är riktig lyx det! :)

  SvaraRadera