söndag 12 juni 2016

Pyssel på hemmaplan

Tidigare har Kanadagässen varit här och visat upp sina ungar, men så har vi inte sett dem på ett tag, kanske p g a en fågelskrämma nere vid stranden. 
Här om dagen kom de i alla fall till grannen och nu har ungarna vuxit till sig. Av de 10 ungarna återstår nu 8 st.


I flera år har vi sagt att... nu måste vi ta ner fläkten och rengöra den....men har det blivit av?......Nej då, vi har skjutit på det hela tiden. 
Jag har märkt att den suger dåligt och ett tjutande ljud har vi hört. Nu var det äntligen dags att ta itu med den.
Det är ingen lätt sak att plocka ner och skruva isär. Det visade sig också att den var full med fett och andra avlagringar så det var nog inte så konstigt att den funkade dåligt. 
Nu är den rengjord och oljudet är borta, samt att den skiner, som om den var ny. 
Det tog en hel dag att fixa den, men så skönt det känns när det äntligen är gjort. Nu lär det nog dröja några år innan vi gör samma storrengöring igen.


Efter det tog Ingemar itu med husbilens takluckor. Om ni visste vad mycket damm och smuts som samlats mellan skikten och runt omkring. Nu blev det storrengöring på båda takluckorna och efter det fortsatte han att vaxa taket. Så småningom ska hela bilen vaxas, men inte i starkt solljus.


Som pensionär och 6 månaders bortavaro från hemmet, finns det massor att göra på hemmaplan. Inte bara att renovera och måla inne/ute, samt trädgårdsarbete, nej man kan tillverka saker också....och till det har jag en händig man :D
 I garaget hittade vi en f d skafferidörr, den passade bra att göra ett högre planteringsbord av,  vitmålad och perfekt längd och bredd.  Nu slipper jag få ont i ryggen, när jag håller på med mina blommor.
Det tog inte mer än någon timma, så var bordet fixat.

 

När det var så där varmt, som det var för några veckor sedan (undrar om vi får tillbaka den värmen något mer i sommar?) då smakade det bra med en isglass, som farmor gjort av ananasjuice.
Prästkragarna blommor för fullt....lite väl tidigt.....för till midsommar så har de nog blommat färdigt. Av en planta har det nu blivit hela slänten full, genom att de frösår sig.


Vi fortsätter med diverse pyssel både inne och ute. Bäst att passa på eftersom husbilsresor lockar och snart är det dags att fundera på vart resan ska gå i höst.
Har ni planerat era resor eller åker ni till den "gamla vanliga " platsen för övervintring? Eller kanske stannar ni hemma i Sverige?
Vi har tröttnat lite på Spanien, alldeles för många husbilar där, så det blir nog en resa mot den östra sidan igen, men mer om det lite längre fram  :)

2 kommentarer:

 1. Oj oj vad ni hinner med mycket. Har du lite tid över får du gärna kolla in på HTTPS://husbilenhelge.blogspot.com/2016/06/13/the-Liebster-Award/ Ni har blivit nominerade av Helge!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är vädret dåligt så blir det mer gjort, men vi slappar också :)
   Jag var precis inne och såg att du nominerat oss.....nu ska jag läsa frågorna ...haha

   Radera