måndag 27 juni 2016

Midsommar med bad

Midsommar firades i år på hemmaplan, eftersom jag skulle ha min bror hemma. Fast egentligen firade vi den hos våra kompisar Annica och Thomas, som bor bara ett stenkast från vårt hus....alltså med gångavstånd :)


Enligt de prognoser vi sett så skulle det bli varmt, men med åska och regn.....dagen började lite mulet, men ganska snart hade det klarnat upp. Vi tog med paraplyerna ifall det skulle bli regn när vi skulle gå hem.


 Det finns inte så mycket vilda blommor kvar att plocka för att binda midsommarkransen....eftersom värmen kom tidigt och nästan alla vilda blommor har blommat över. Jag tog det säkra före det osäkra och virkade mig en midsommarkrans i stället....och den kommer nog inte att vissna till nästa år :)


Hos Annica och Thomas blev vi bjudna på grillad lax, egenhändigt uppdragen av Thomas, med tillbehör och till efterrätt Pavlovarulle, som består av maräng, grädde samt jordgubbar. Allt jättegott. 
Lite senare fortsatte vi hemma hos oss. Där planerade vi en tripp med husbilarna till Polen i slutet på Juli. Har hört att det ska vara fina stränder där....vem vet kanske det kan bli ett bad i Östersjön också :)
Vi kunde sitta ute och njuta av det varma vädret, det var faktiskt  +23 gr vid tolvslaget. Vart tog det väntade ovädret med åska och regn vägen? 
Den ljumma kvällen gjorde att det kändes som att vara i Spanien....bästa midsommaren vi varit med om på länge.


Midsommardagen kom med ännu mer värme och sol, vi kunde avläsa +29 grader i skuggan.  Även vattentempen har stigit och vi kunde ta årets första bad. Noel gillade verkligen att bada och ville inte gärna gå upp.


Under tiden som Noel och mamma badade passade pappa Tomas på att åka vattenskidor efter grannens båt.


Den här härliga midsommaren går nog till historien :) 
I morgon startar vi husbilen för en tripp till vårt nordligaste län, med stopp hos sonen på Frösön och kanske några husbilsvänner.... som vi lärt känna på våra resor.

5 kommentarer:

 1. Visst har det varit en härlig midsommar med sol och värme! Häftigt med vattenskidor. Fin krans och den står sig definitivt även nästa år!

  SvaraRadera
 2. Härlig midsommar var det på många ställen.

  God tur!

  SvaraRadera
 3. Trevligt midsommarfirande! Önskar er en ny fin vecka!

  SvaraRadera
 4. Ja detta väder kunde man verkligen inte klaga på. Skall bli kul och se vad ni har och bjuda på när ni åker till Polen. Ha en skön tur även uppåt.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Ett trevligt sätt att fira midsommar!

  SvaraRadera