måndag 13 juni 2016

Husbilsvänner

När vi skaffade husbil och även blogg, så hade vi ingen aning om att vi skulle träffa så många trevliga människor. Oavsett vilket land vi besökt så har vi funnit nya vänner. De flesta är förstås från Sverige, då det är så lätt att prata på sitt modersmål. Men vi har även fått vänner från Tyskland, Holland och Norge. Även via bloggen har vi fått många nya vänner. 

I går fick vi fint besök av husbilsåkarna Nisse och Birgitta, som vi träffat i Portugal för ett par år sedan. 
Då även de har en blogg http://husbilochresor.com/ så har vi kunnat följa varandra på våra resor. Nu besökte de ställplatsen i Ulricehamn och kom på besök till oss. 
(Vi har plats för en övernattande husbil)


Vi började i solen på framsidan av huset. När man har husbil så blir det också mycket prat om resor, husbilar, platser man besökt och andra husbilsåkare, som man kanske känner. Och visst får man många gemensamma bekanta, men det var även många som vi inte kände till.


Det blev lite väl varmt i solen, trots att den var på nergång, så vi flyttade till baksidan av huset, mot öster.  
Man har mycket att ventilera om och det är så kul att träffa vänner med gemensamma intressen.


Nere på grannens tomt hade ett svanpar med ungar slagit läger för natten. Mamman tog sina ungar under vingarna, kanske för att skydda dem från nattens kyla.


Skydda oss från nattens kyla fick vi också göra, eftersom vi hade glömt sticka i kontakten för infravärmen över Nisse och Birgitta.  Så småningom kom värmen även över dem och vi kunde sitta ute trots att temperaturen sjönk ner till bara +10 grader.


Det var först lite blåsigt men snart lugnade det ner sig och Norra strandens höghus speglade sig i vattnet. Trots att det inte är någon riktig sommarvärme, så fick vi njuta av den fina utsikten vi har.

 

Det blev ett mycket trevligt besök och rätt som det var var det midnatt. När man har trevligt märker man inte kylan, men visst blev det kallt ....speciellt om fötterna :)


6 kommentarer:

 1. Så härligt, det bästa med bobilslivet 😊

  SvaraRadera
 2. Husbilslivet och alla blogg- & andra vänner är bland det bästa sedan nio år tillbaka.

  SvaraRadera
 3. Visst är det fantastiskt - både med husbil och med blogg!!! Trevligt med besök! :)

  SvaraRadera
 4. Roligt att träffa nyfunna vänner.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Kika här och svara på lite frågor :-) tror du kommer att nappa! http://imeldabencic.blogspot.se/2016/06/the-liebster-award-till-resebloggare.html

  SvaraRadera