tisdag 28 juni 2016

Äntligen på vägen igen

Söndag och  midsommarfirandet är över och vi planerar och packar för vår resa mot norr. Förra året hade vi tänkt åka mot midnattssolen, men vädret var inte det bästa…..nu gör vi ett nytt försök i år J
Vid 12 tiden var bilen packad och kylen hemma tömd på det mesta. Ska man vara borta ett par veckor så gäller det att inte lämna något kvar. Vi kör mot Jönköping och sedan mot Mullsjö och där stannar vi till för en fika vid Furusjö.Fortsätter sedan mot Vättern och vidare mot Askersund.


Vädret började bli sämre med mörka moln borta vid horisonten och senare fick vi även någon regnskur över oss. Ingen trafik och inga köer, som vi hör på radion att det är på många ställen.


Vi fortsätter mot Forsvik och där var det några husbilar på ställplatsen.
Vi får kontakt med våra husbilsvänner från Greklandsresan, Ann-Kristin och Benny, och har turen att de är i sin sommarstuga. Nu ställer vi in GPS-Berit på Nora.
Vid sextiden är vi framme och det blir ett varmt återseende. Givetvis blir det mycket minnen från vår Greklandsvistelse och även den tid vi var på Sicilien tillsammans, som ventilerades, men även planerna inför vinterresan.


Under tiden regnet smattrade på taket ute njöt vi av god grillad mat och vin till brasans sken.


Ett av deras minnen från Peloponnesos var dessa runda ”ägg” som jag missade att plocka….men kanske kan jag göra det till våren…vem vet vart vi är då? J


Morgonen kom med solsken. Nu fick vi se deras fina vindruvsplantor, som gett dem så mycket frukt att de kunnat göra eget vin. Jag som trodde att vindruvor kunde man odla enbart i Skåne eller i växthus.

  
Vid middagstid var det dags för oss att fortsätta norr ut. Nu kör vi mot Ludvika, Borlänge och vidare mot Mora och E45. Den här vägen har vi kört många gånger tidigare så vi stannar inte till någonstans, mer än för att handla och äta lite mat.När vi närmar oss Noppikaski och bestämmer oss för att köra över Los istället för Sveg. Alltid kul att köra någon annan väg än den man vanligtvis åker.
I Hamra ser vi en badplats med stor parkering, vi vänder och åker ner. Här står redan en bil från Schweiz och en svensk. 
Här stannar vi för natten. GPS N61 39 33 E014 59 53


En fin badplats finns här….kanske ett morgondopp om vädret är lika fint som idag.


Att vi är på väg mot midnattssolen märks, klockan är 23.45 och så här ljust är det ute.


Så här har vår resväg sett ut. 


 I morgon fortsätter vi mot Frösön. J


14 kommentarer:

 1. Vilken trevlig tur. Sverige är fantastiskt!

  SvaraRadera
 2. Vi har precis gjort ung samma resa med husvagnen. Kom hem förra söndan. Vi körde kusten upp o E45 söderut från Kiruna. Många härliga upplevelser. Sverige är verkligen fantastiskt. Ha en bra resa./ Wanja o Tore

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej på er! För oss blir det tvärtom.... vi tar kustvägen hem. Det ska bli intressant att åka längre upp i vårt avlånga land.

   Radera
 3. Verkligen häftigt med midnattssolen, fin bild.
  Ha det fortsatt gott.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hoppas få se lite mer av midnattssolen. Fast ljusa nätter har vi redan här på Frösön.

   Radera
 4. Ser verkligen härligt ut! Önskar er en fin tur!

  SvaraRadera
 5. Då körde ni ju förbi oss,synd vi inte visste o kunnat locka er m fika!

  Trevlig resa mot norr....Kram

  SvaraRadera
 6. Nu skulle jag vilja vara med.......med kameran.......tänk att jag aldrig har fotat uppe i Norrbotten.....förväntar mig MASSOR av bilder :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska försöka ta många bilder när vi kommer uppöver :)

   Radera
 7. och jag som har tonvis med vindruvor........kan man kanske få ett recept hur att göra vin av dom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade jag vetat vem du var så hade du nog kunnat få recept :)

   Radera
 8. Verkligen vackra bilder i slutet av inlägget! Sverige är fint på sommaren! :)

  SvaraRadera
 9. Stugan vid sjön känns som en gammaldags väggbonad. Ha en trevlig resa

  SvaraRadera