söndag 27 december 2015

Juldagarna snart förbi

Julfirandet nästan över och det blev en både blöt och grå sådan. Julen firades hos en av sönerna med familj. På Juldagen fick vi besök av dottern med man  och barn. 
Juldagen var också den dag då vi kunde se en full Julmåne för första gången på 38 år. Tyvärr så kunde vi inte se den då det var regn och molnigt.


På Annandagen var det dags för ett besök i vår stuga för att kolla om grävlingen var kvar. Sjön Lönnern låg spegelblank och det var grönt och fint i skogen.Visst hade grävlingen flyttat in igen!! Nu blir det en hel del att fixa till sommaren. Inne hade några möss härjat i köket, men som tur var hade vi plockat undan mattor mm.


På väg tillbaka såg vi flera jägare efter vägen. Tydligen är annandagen en jaktdag, inte bara för de som är på jakt efter reavaror, utan även de som jagar vilt.


Solen har vi inte sett på över en vecka, men på hemvägen kunde vi skymta den i grådiset. Idag var också månen stor


På väderrapporterna kan vi höra att vintern kommer även i södra Sverige, natten till den 27 december......och visst kom den. 
Vi vaknade till en vit värld så kör försiktigt alla som ska ut och åka idag.


Nu blir det lite snöskottning innan barn och barnbarn kommer på besök.
Julen är verkligen en familjehögtid.
4 kommentarer:

 1. Här uppe i Stockholm såg vi julmånen hur bra som helst. God fortsättning.

  SvaraRadera
 2. Visst är det fint med vit snö i vår omgivning, men varför blir det alltid i form av slask i våra trakter? Inte konstigt att man längtar tillbaka till värmen i Spanien. Tills nerresan önskar vi er ett fortsatt gott slut och ett gott nytt år.

  SvaraRadera
 3. Inget kul med grävlingen som flyttat in igen... och inte med mössen heller. Vi har ofta möss på besök i vår stuga, men Sixten håller antalet i schack så vi ska inte klaga :)
  Snön kom till oss också igår... det blir ju lite ljusare, men annars är det inget jag längtat efter.
  Önskar er ett Gott slut på detta året och ett Gott Nytt År!

  SvaraRadera