onsdag 23 december 2015

En titt bakåt på julen

När vi bestämde oss för att fira julen hemma i år, så var ju det med en tanke, att få en vit jul. Vi har under de här åren vi varit på övervintringsresor, bara firat julen hemma 2 gånger. Första gången var 2011 även då blev julen grön. 

Det var inte mycket vatten i sjön när vi åkte i oktober, men det har  stigit ordentligt och Ingemar har lyckats få in flotten på dess rätta plats


Året därpå 2012 hade vi lite bättre tur, vi fick en vit jul, men den regnade sedan bort.

Nere i i landet står purjolöken grön och morötterna sitter kvar i gjorden, kanske dags att plocka upp dem. Kanske tur i alla fall att det inte har kommit någon snö ännu :)


Julen 2013 firade vi i Marocko och faktiskt så längtar jag lite tillbaka. Det var varmt och skönt och inte behövde vi lägga pengar på dyr julmat eller julklappar. Visst hade vi lite julkänsla åtminstone försökte vi..... med glögg och juleljus :)

Julbaket har jag fixat i år, Lussekatter till Ingemar och LCHF pepparkaksmuffins till mig, men sedan blir det... för första gången.... köpta pepparkakor. Vi har minskat på alla julkakor ordentligt i år.


Julafton 2014 tillbringade vi i Grekland. Visst hade vi lite julmat och då betoningen på lite. Bada kunde vi också göra det går däremot inte i år. :)

Grannens bryggor låg på land tidigare, nu har vattnet omslutit dem.


Överraskningar kan man också få så här i juletider.....sonen och hans flickvän  förlovade sig i söndags....och  vi önskar dem ett lycka till.


Hyacinter hör Julen till och nu är de på G med härlig doft. Granen är klädd och skinkan griljerad.
I kväll är det uppesittarkväll och vi har köpt Bingolotter.... det var också länge sedan....men hör ju numera julen till.


Önskar er alla en riktigt


10 kommentarer:

 1. Önskar er också en fin God Jul trots utebliven snö.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vi önskar er en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

  SvaraRadera
 3. God Jul önskar vi er men vi orkar inte åka hem med alla "måsten", stress, klappar, mat och "bjuda-tillbaka-middagar", skjuts till- och från flygplatsen, förkylningar m.m.!

  SvaraRadera
 4. En god jul till er oxå från ett varmt Spanien husbilen ventilen, Sven o sussi

  SvaraRadera
 5. Önskar er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 6. Ni har oxå, liksom vi, haft lite olika sorters jular. Önskar er en riktigt fin jul i år!

  SvaraRadera