tisdag 3 mars 2015

Kustvägen mot Marsala


Vi hade lite problem med att ta oss ur Sciacca. Jag ville ta en väg och "Berit" ville upp på den större vägen, vilket gjorde att vi fick köra runt flera gånger innan jag gav upp och vi följde "Berit" en bit innan vi gjorde en avstickare och ner på en mindre väg. Vi fick i alla fall se en del av Sciacca och även Mazara.


Mycket folk ute på söndagsförmiddagen.


Trånga gator....


och tvära kurvor, som det nästan var stop i.


Sen är ju Italienarna fantastiska på att följa skyltarna. :)
 Det här var en mycket smal gata och som ni ser förbjudet att parkera eller stanna på....ändå stod minst 10 bilar parkerade.
Har inte sett en lapplisa här på Sicilien.


Gammalt och nytt möter varann.


Äntligen ute på vägen igen och här har vägrenen färgats gul :)


Vårt nästa mål var Porto Palo N37 34 30 E012 54 22. Här passade vi på att äta lunch och hade tänkt ta en promenad, men det blåste så mycket så vi avstod. Det är en stor parkering vid hamnen, men på varje stolpe satt en skylt som talade om att husbilar och husvagnar var icke önskvärda. Tråkigt för det fanns en jättefin sandstrand och massor av plats för parkering.
Vi står på parkeringen och mellan den och byn finns en liten sjö ev kan det vara översvämning.


Vi ger oss iväg igen mot Marinella och Menfi
Här behövs inga rondellplanteringar, det sköter naturen om :)


Nu blir det lågland och odlingar.


Vinplantorna står i vatten, man skulle kunna tro att det är ett risfält. Tänk vad regnet kan ställa till det.


Den väg vi kör är minst lika bra, som den som går där borta och inte så mycket trafik på heller.


Vi kör ner till Marinella och här får vi syn på 2 husbilar från Holland, som parkerat på en stor p-plats N37 35 00 E012 50 17. Vi tycker det är för tidigt för att stanna, så det blir bara en kort rundtur i byn och ner mot småbåtshamnen.


Vi fortsätter kustvägen mot Mazara här slår vågorna mot klipporna. Det är en karg kuststräcka och här finns inga sandstränder.


Vi fortsätter mot Marsala och en parkering med WC och vatten N 37 47 42  E012 25 57.  När vi parkerat kommer en kille fram och vill ha betalt...det är en gratis P-plats. Jag känner att här vill jag inte stå....känns inte tryggt. Det finns även ett mindre tivoli intill och mycket folk runt omkring. Vi väljer att åka vidare.  
Marsala är känt för sitt Marsalavin, som påminner om Port, Madeira och Sherry vin. Tanken var att gå på vinprovning men vi skippade det....vi har varit på vinprovning tidigare i Portugal.


Vi åker förbi stora salthögar och det finns stora saltdammar i området. Det är mycket vatten på vägen och nu blir vår nytvättade bil smutsig igen :( Förklaringen till allt vatten får vi, när vi ser slangarna som pumpar ut vatten från översvämmade hus och trädgårdar. Det har nog regnat mer här uppe än vad det gjorde nere i Marina di Ragusa.


Vi fortsätter och letar nu en plats att övernatta på. Får syn på en stor tom parkering och här kör vi in.


När klockorna började ringa och bilarna började köra in... då förstod vi att vi stod vid kyrkan och dess parkering. Parkeringen fylldes av bilar och alla ska helst stå så nära ingången som möjligt. Vi blir nästan omringade av personbilar, tur vi inte hade tänkt åka igen :)
Till saken hör att det fanns massor av tomma platser längre bort.


Nu varade gudstjänsten inte mer än en timma, sen for alla iväg och vi blev själva på parkeringen. 
Kan vi sova mer tryggt.... än på en parkering tillhörande kyrkan :)
N37 50 48  E012 28 55

5 kommentarer:

 1. Trafikreglerna är tydligen inte för att följas om man ser på parkeringen du visar hahaha Skulle det varit en turist som parkerat så, hade det säkert blivit böter eller inte!
  Det var nog bra att ni flyttade på er när det kom en kille som ville ha betalt, man ska gå på sin magkänsla. Utanför kyrkan står ni mycket bättre.
  Fin natur som ni rullar fram igenom.
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
 2. Ojoj det ser trångt ut! Tur att ni förbereder oss på vad som komma skall! ;)

  SvaraRadera
 3. fine bilder og spennende parkering..Husker en gang i Frankrike vi fikk parkere over natten inne på kirkens område med gitter å ringmur så vi var låst inn for natten .vi fikk lov av en av prestenetil at sova over

  SvaraRadera
 4. Spännande upplevelser... tror ni gjorde helt rätt som bytte parkering för natten. Ser ut som man inte ska ha alltför stor bil för att ta sig fram på de trånga gatorna :)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Åhhh va härligt med Sol,Blå Himmel och vacker grönska!

  Ha det gott njut/Kram

  SvaraRadera