måndag 2 mars 2015

Fricamping söder om Sciacca

Efter besöket i Tempeldalen var det dags att åka vidare. Vi hade inget mål så jag kollade Google Earth och hittade en parkering strax söder om Sciacca. Vi gillar ju att fricampa och här uppe så är inte många campingar öppna ännu. Den här gången vill vi stå nära vattnet, det känns så mysigt med vågornas kluckande.  Det bästa med Google Earth är att man kan få koordinater dit man tänkt sig.
På vägen dit ser vi snö på höjderna och det har börjat mulna på lite grann, hoppas det inte börjar regna.


Det är betydligt vackrare vyer här uppe och även bättre vägbeläggning.


Tunnlar slipper vi inte undan och de är oftast utan ljus....här gäller det att ha ljusknappen på.


Vi har ställt in koordinaterna, men får köra flera omvägar då det var avstängt på en av dem, dessutom var den omvägen så smal att det gick knappt att mötas. Vi lyckades till slut hitta rätt väg ner och den var ganska brant brant men asfalterad. Lång sandstrand med mycket tångrester, men det är inget badväder och jag tror det är kallt i vattnet.


Vilken härlig plats och nästan alla moln försvann.


Här står vi nu bara några meter från vattnet. N37 29 54 E013 06 56


 Vi trodde vi skulle bli ensamma på fredagskvällen....men nej då...vi kunde räkna till ett 30 tal småbilar, som kom.... och åkte efter någon timme eller två. Vad de sysslade med? Ja det kan ni nog alla räkna ut... det syntes i alla fall på backen efteråt. Vi kallar dem för kärleksbilar :)) Det finns gott om sådana här på Sicilien. 


Lördag morgon och vi vaknade till en strålande morgonsol.....äntligen!! Inte långt från där vi stod rann en bäck, så vi passade på att tvätta bilen. Sen blev det lite slappardag.


Fram på förmiddagen kom fiskarna ner för att lägga i nät. Det var nog första gången för i år, för de fick plocka undan en hel del skräp runt båten innan de kunde sätta den i vattnet. Här behövdes sjöstövlar för det var stenigt och de var tvungna att skjuta ut den en bit, innan de klev i.


Vi passade på att göra en kort promenad på em, följde en stig och fick bra utsikt mot bilen.


Hittade nya obekanta blommor. Den här liknar klöver men har inte klöverblad, plockade med en liten bukett till bilen och fick riktig sommarkänsla.


Ingemar spanar på fåglar och vi såg massor av någon sorts måsar som sträckte åt NV.


Vi stannande en natt till på den här platsen och på morgonen var det full aktivitet av fiskare, åskådare, ryttare och promenadsugna i det fina vädret.


Den branta backen upp, men med de här hästkrafterna var det inga problem att ta sig upp. Värre var det för några på mopeder, de hade vissa problem. 


Här krävs också sjöstövlar, om de fick fisk vet vi inte för vi fortsatte mot Marsala.


Fisk fick däremot de som fiskade med nät.


Bilens termometer visade på +20 gr, men jag tror det var runt +17 för solen låg nog på lite grann :) Nu kör vi vidare, fortsättning följer.
Tack för alla fina kommentarer.


9 kommentarer:

 1. Så glad jag blir för eran skull att ni har fått solsken. Det stämmer Efter regn kommer sol hihihi
  Fin plats ni hittade till vid stranden. Tänk att kärleksbilar finns överallt, även i Italien.
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Roligt att följ er med fina bilder.
  Ha de bra
  Lars och Inger

  SvaraRadera
 3. Så fint det ser ut, skönt med lite sol o värme....

  SvaraRadera
 4. vilken fin plass ni har hittat .og fint ni har fått fint veder. takk for at vi får vara med era på reisen .vi blir bare mere sugen på Sicilia etter så fina bilder som ni har

  SvaraRadera
 5. Stackars husbil på alla små vägar. Men rofyllt var det säkert. Kram

  SvaraRadera
 6. Vi såg en del kärleksbilar i Tyskland i somras ;-) Ser ut som dom finns på fler ställen:)) Ni ser ut att hitta så fina ställen att stå på. Ser så härligt ut. Förstår att Ingemar passade på att tvätta bilen...det skulle nog Kjell gjort också:)) Jättefina bilder du bjuder på. Kraaam

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig tur!! Blommorna påminner om någon form av vicker. Ha dé fortsatt bra! Elisabeth

  SvaraRadera
 8. Vilka härliga ställen ni hittar! Underbart och underbara bilder också!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Vilka härliga ställen ni hittar! Underbart och underbara bilder också!
  Ha det gott!

  SvaraRadera