tisdag 4 mars 2014

Paradisblomman och Salobreña

Vi tog ju kort på ett träd i lekparken i Rincon, som vi inte visste vad det var. Då är det är bra att ha en syster i Californien, som kan tala om vad för sorts träd eller blommor man tar bilder på, men sällan vet vad det är. Klimatet är ju ungefär det samma som här i Spanien, så växtligheten är ganska lika. 
Det var en Giant Bird of Paradise och jag hade fotat blomman utan att märka att den var vit med lite rosa, som just den här sorten är. Paradisblomman som man ofta ser här i rabatterna, är ganska lik Giant Bird men är orange.


Nog ser blomman ut som en fågelnäbb innan den har öppnat sig och visar den vackra blomman.


Idag bestämde vi oss för att flytta lite norr ut, men innan dess så for vi ner till kompisar och sa hejdå tills vi ses igen. Åker man kusten uppåt så kan man räkna med att träffa på kända ansikten.  :)


Det har blåst rejält de senaste dagarna, ibland så man skulle tro att husbilen skulle välta. Vi kör mot Salobreña och hoppas att det inte ska blåsa lika mycket där.


När vi kommer fram så är det nästan fullt på den här parkeringen där det är tillåtet att stå. Minst 10-12 svenska bilar men bara ett par kände vi till.
Blåser gör det även här och det gällde att hålla i sina saker, för stolarna blåste omkull flera gånger.
På kvällen fick vi se de här roliga molnformationerna, upplysta en stund under solens nedgång.


Det skulle vara intressant att veta vilken vindhastighet det varit idag. Kollar man på  http://www.klart.se/spanien så står det vind 5m/sek och  http://www.yr.no  svag vind 2-3m/sek, medans  http://www.eltiempo.es  säger 18km/tim, tror nog mer på den spanska sidan :)


10 kommentarer:

 1. Vilka läckra moln du fick med där. Ja, visst är det bra när man kan hjälpas åt med namnen på blommorna. Kommer du ihåg när du visade en bild på en buske med röda yviga blommor och du sa att dom ser ut som flaskborstar......dom har vi ju här och dom kallas bottle brush tree som översatt blir just flaskborstträd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo då det minns jag :) Jag har försökt få tag i en bok om medelhavets olika blommor och träd men den finns inte längre tyvärr. Det är inte lätt att söka på internet heller....när man inte har en aning om namnet.

   Radera
 2. Vilken läcker bild på molnen!

  SvaraRadera
 3. Fin molnbild!

  Vi hade halv storm i går!
  Boilen skakade och gungade så vi hade svårt att somna!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här Lennart, men idag har vi tillbringat dagen i solstolarna :)

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Jätteläcker molnbild, det gäller att ha kameran till hands, hela tiden hihi.
  Vi fick lite abstinens och reggade på Annexet och drog iväg.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Molnen ser nästan hotfulla och dramatiska ut. Kram

  SvaraRadera