lördag 15 mars 2014

Långpromenad och flyguppvisning

Idag var det dags för en promenad mot affärsgatan, ja det vill säga de de affärer vi sett på vägen hit. Dessutom behövde vi röra på oss och några cyklar har vi inte med i år så det får bli promenader. Började med att fota alla de blommor som nu är på gång efter vintervilan. Den här har varit med tidigare men jag vet inte vad den heter, lyser fint och är någon slags kaktusart....tror jag.


Att det här är en kaktus förstår man, men blommorna har vi inte sett tidigare.


I en del hus har de fixat blommorna i kruka....och visst blir man lite avis på dem, som fått sina blommor att blomma så fint. Inte vill mina pelargoner blomma så här :(


Vissa träd blommar också och det här är inte ett mandelträd, för bladen var mörkröda. De påminner lite om körsbärsblommorna.


Isblomman har nu också slagit ut. Det är en krypväxt som trivs i mager sandjord, önskar att den hade kunnat trivas i vår torra jord.


Men så är det i Spanien som i Marocko ......SKRÄP över allt, gammalt visset ogräs, plastpåsar, plastförpackningar, ölburkar, reklampapper, och mycket annat, blåser runt och förstör det fina intryck man skulle ha fått.


Vi fortsatte vår promenad mot Lidl och Euro Market en China affär, där hittade jag ett par skor. Kom sedan in på en annan gata och fick se det här. 
I Spanien är tomterna små och oftast helt bebyggda med hus, någon trädgård finns inte. Vill man ha en gäststuga/lekstuga så få man placera den på takterrassen.


Hittade en nyplanterad växt....påminner om något som vi har hemma men kan inte komma på namnet. Vacker färg har den.


Det blev en långpromenad på hela 5 km, som sedan kändes i benen :)
På eftermiddagen fick vi vara med om en flyguppvisning....kanske kompensation för gårdagskvällens störande övningar :)
Det var 7 plan som under minst en timma gjorde formationer, släppte ut rök, körde med planen upp och ned och ritade hjärtan i luften.....ja gjorde allt möjligt. Lite svåra att fånga på bild bara.dag
Resten av kvällen tog vi det lugnt.

11 kommentarer:

 1. Thomas O Annicalördag, 15 mars, 2014

  häftig flyguppvisning och många fina blommor! kram Thomas o Annica

  SvaraRadera
 2. jag tycker att du lyckades fånga planen bra på bild.......och fina blommor. vi har också ett exemplar av den första du visar med rödoranga blommor. Vår är dock överblommad sedan länge, deen blommar på senhösten. Jag önskar också att jag visste vad den heter. Tror jag ska försöka googla den.
  Bra promenad du fick, kanske är du också på gång?!

  SvaraRadera
 3. En sådan flyguppvisning såg vi också när vi låg där senast. Vad fina blommor, särskild isblomman......

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Fina bilder!

  Vi saknar strandpromenaden till Marbella! Midjemåttet har ökat på oss båda!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Ah så sugen jag blir på att få åka söderut. Bara jag får min operation avklarad så kanske jag kan ge mig iväg. Kram på er.

  SvaraRadera
 6. Så vackra blombilder du bjuder på. Här fick vi snö igår natt.. och den ligger fortfarande kvar..:( Men många vårblommar hade hunnit komma upp. Kramar

  SvaraRadera
 7. Så fint med blommorna. Jag vill också sätta ut på altanen men det blir bara mat till rådjuren och i natt var det dessutom -3gr så det blir till att vänta med det.
  Trevligt med flyguppvisning, tycker att det är lite läskigt när dom kör så nära varandra, i alla fall ser det så ut.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Fina färger på blommorna och häftiga flygplansbilder. Hoppas ni tar med värme och sol hem. Här är det slapparsöndag efter två veckor med lite flytt varje dag. På lördag sista rycket! Ha det bra. Kram från Tomas och Carin

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Tack för fina blombilder. Den första röda är någon sorts Aloe .Det finns många sorter,bla en som heter vera. Den andra är en euphorbia, släkt med julstjärnan. Euphorbian har ochså många olika arter. De har alla vit giftig mjölksaft. Den tredje lilafärgade är en lövkoja. -Det tror iallafall L-G . Kära hälsningar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack L-G nu gäller det att komma ihåg namnen också. :)
   Lövkoja var det jag tänkte på när jag såg den.

   Radera
 10. Vilka jättefina bilder på alla blommor:-)) Mandelträdet hade jättefina blommor i sig också:) Häftigt med flygplansuppvisning.. Kram

  SvaraRadera