söndag 23 mars 2014

Båttur i Sant Josep


Vi fortsatte A7 runt ValenciaRoliga hus kan man få se ibland och här ser det ut som om man har byggt på två våningar till och då gjort dem lite större.


Vårt nästa mål var åter grottor, men den här gången ska vi åka båt.
Cueves Sant Josep ligger nära La Vall d´Uixo norr om Sagunto
N38 49 22 W00 15 01Vi var lite tidiga, de öppnade först 15.30 efter siestan. Priset var 7€/pers för oss som var pensionärer. Det fanns massor av restauranger och caféer om man ville äta något innan båtturen.


Vi hade läst om den här grottgången i Första klass Reseguider över Spanien en bok som vi haft mycket nytta av.
Tyvärr fick vi inte använda kameror, video, inte äta eller röka och inte ha med husdjur på turen. Alltså inga foton från denna fantastiska båtresa in i berget.
Bilderna har jag istället lånat från internet.
Ungefär 2/3 in fick vi kliva ur båten och gå ca 250m även där mycket att se, för att sedan kliva i båten igen och åka tillbaka.


Temperaturen här inne är alltid +20 gr, det var belysning på lämpliga platser vilket gjorde att grottan fick olika färger.
Lite text med översättning från spanskan.
Las Cuevas de San José är en grotta med den underjordiska floden som går från San Jose till 2.750 meter i längd med möjligheten att nå 4 eller 5 km, vilket skulle placera den inom den globala katalogen av stora hålrum, är obeskrivligt underbart,  egendomliga former i naturen med konstgjorda försiktigt för att bygga upp en fantasivärld där ljus, former och färger förvärva dess finaste belysning kombineras.
Man har dessutom hittat grottmålningar i schematisk stil, den är värdefull eftersom det är det enda exemplet på denna konst i regionen Nedre Flat. Den underjordiska floden är en attraktion för sin unika natur och sjöduglighet.
Här en bild på hur grottgången ser ut Jag kan verkligen rekommendera er till ett besök i Sant Josep grottan om ni är i närheten. En fantastisk resa med båt, tysta och med bara svag musik i bakgrunden, gled vi fram under stalaktiter, stalagmiter och berg, ibland fick man huka sig ordentligt. Hela turen tog 40 min. 
En fantastisk natur-upplevelse.

Sen var det var vi skulle sova i natt? Det hade blivit ganska grått och mulet  under tiden vi åkte båt. Jag knappade in en ny gratis stpl några mil bort.


Mandelträden är nu fulla av mandlar och lyser vårgrönt.


Det är en vacker väg mellan La Vall d´Uixio och Soneja, men tyvärr ingen sol idag.


Vi fortsatte några km till mot Segorbe där vi hittade parkeringen, som tyvärr ligger alldeles vid en väg, men vi stannar här tillsammans med 2 engelska bilar och en fransman. Inte den bästa ställplatsen, men den får duga för i natt.
Vi har tåget som granne på ena sidan och vägen på den andra.

I morgon åker vi vidare men vart vet vi inte....

4 kommentarer:

 1. Det har vært veldig fint å være med på turen så här långt.
  Ha en god tur videre.

  SvaraRadera
 2. Vilken fin båttur ni har gjort, den skulle jag kunna tänka mig att göra.........hade varit kul att vara med er......

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Fina färger i grottan!

  Ha de fortsatt bra!

  Kram

  SvaraRadera
 4. vilken fina bilder fra grotten den hadde vi tenkt å besøke i oktober men ble inte noe av får se om det blir når vi starter på hemresan

  SvaraRadera