lördag 8 februari 2014

Vi hamnade på en ny camping i Imsouane

6/2 2014 

Solig morgon igen. I går kväll kom de och tog 20 dh för att vi står här de har höjt med 100%  på ett år. Antagligen ser de oss husbilister som en bra inkomstkälla. 
Något vi undrat över och som vi inte har något svar på, är varför de samlar på alla tomma vattenflaskor? I går kväll kom ett par män med en Åsna och de hade både vattenflaskor, ölburkar och en massa annat, skräp som de tagit från soptunnorna. I morse kom en annan man och han hade som en druvklase med tomma vattenflaskor. Kan det vara så att de får något betalt för dessa flaskor eller använder de dem själva, ja... vi vet inte, men har sett det här samlandet på många ställen.


Sedan kom 2 kvinnor med alla sina getter in bland husbilarna.


Idag tänkte vi dra vidare mot norr, men inte så långt, jag har hittat en camping som vi inte besökt tidigare och nu blev vi nyfikna på den. När vi åker förbi de populära surfingställena så ser vi massor av svarta prickar ute i vattnet, det är surfarna som ligger och väntar på vågorna.


Vi stannar till i bananbyn Tamri för att tanka och passar samtidigt på att köpa 1 kg bananer för 8 dh = 6.40 kr



Vi har inte sett det tidigare, men nu är ginsten på gång, och vi stannade för att plocka lite grann. Det har varit dåligt med vårblommorna tidigare.


Någon mil efter Tamri svänger vi av mot havet. Nu blir vägen mindre men fullt körbar.


Vi undrar ofta över hur de kan odla något när marken mest består av sten. Stenmurar finns det i alla fall gott om.



Så var det skorna som hänger i elledningarna, det här har vi sett både i Spanien, Portugal och nu här Marocko. Det vi hört är att här kan man få tag på droger....en sorts signal....sant eller inte....??


Vi fortsätter och vägen går brant nedför med berg på båda sidorna.


Så kommer vi fram till byn och ser campingen på höger sida, men vi missar skylten till campingen och får köra en extra runda i byn. Till slut hittar vi vägen till campingen.


Så är vi då på plats och kan plocka ut mattan och stolarna....sen blev det en bra stund i solen innan det blev dags att laga mat, som idag blev pir pir med räkor och bröd. Jisses... så stark den blev....men med bröd till så gick det bra. Får nog ta och kolla med kompisen Ulla om receptet....nu blev det vad jag trodde det skulle vara för ingredienser.


Här blommar mimosan och Ingemar tog sig en promenad för att se hur duschar och toaletter såg ut.


De var helt ok sa han och tog sin handduk och gick för att testa duschen.


Vi fick celebert besök av två Ibisfåglar.


Byn ligger i en liten vik, vågorna slår mot stenarna och fiskarna hoppas på napp.



Mina ginstkvistar hamnade i vaser .


Det blev inte mer än  knappt 80 km som vi åkt idag.


Nu stannar vi här ett par nätter så vi kan gå en runda och titta på havet.


4 kommentarer:

  1. Ja ni verkar ha det gott i värmen !!
    Här skiner nu Solen äntligen,lite vår i luften!!

    Ha det gott/Kram

    SvaraRadera
  2. När vi stod på campingen Atlantica D´imourane kom en liten lastbil varje dag för att samla in plastflaskor. En man körde och en samlade flaskor. Flaskorna kunde sen säljas på marknaden i Bananbyn, till ett pris av några kronor per flaska. Detta var männens enda inkomst, så flaskorna var förstås eftertraktade! Ha en fortsatt trevlig resa! Hälsar Inga-Lill och Arne

    SvaraRadera
  3. Vi pantar plastflaskor precis som burkar, här gör man fleece av dom. Skorna so signal för droger är en skröna säger Derrick och han borde ju veta ;)

    SvaraRadera
  4. Så fin ginsten och mimosan är, när ni kommer till Spanien så blommar väl mandelträden eller de kanske redan har blommat ut.......räkor i Pir Pir.....har nästan glömt bort vad jag blandade ihop....men vi kan göra ett försök till våren......Kram till er båda! Lite avis blir vi när vi ser bilder och känner igen oss......

    Trevlig kväll!

    SvaraRadera