lördag 15 februari 2014

Tetuan - Port Tanger - Algeciras Spanien.

Vi betalar 75 dh och  lämnar Camping Martil Marruecos N35 37 43 W005 16 39 för att fortsätta upp mot Port Tanger. Fortsätter utmed stranden och nu är vädret på vår sida, solen lyser och temperaturen ska nå upp till +25 gr, hoppas bara att vi får lite av den värmen med oss till Spanien.


Åker förbi fina strandpromenader och fina hus. Så helt plötsligt får vi syn på några kameler som är nere och dricker vatten från en flod. Jag som hade trott vi sett de sista kamelerna nere i Agadir. I år har vi inte sett så många kameler som vi gjorde förra året.


Det är mycket vackert i de här trakterna, höga berg och grönskande åkrar och ängar. En hel del nybyggen, som ska bli hotell. 


Inte bara turister som gillar att bo här. Huset hade 4 torn och det var ett bo i varje torn med hyresgäster.


Vi ska nu åka upp i bergen igen, hela Tetuan har bergen bakom "ryggen".


Hade vi fortsatt rakt fram så hade vi hamnat i den Spanska delen av Ceuta. Nu får vi se den uppifrån.


Varför getterna och "vallpojken" går här uppe efter den dubbelfiliga vägen för att leta ätbart kan man undra, när det är så grönt längre ner. Sedan är ju risken stor att något av djuren blir påkört för det är en väldig trafik.


Hela vägen från Tetuan har vi letat bensinmack, men de har legat på fel sida av vägen. Vi fick åka förbi Port Tanger och in i en liten by några km därifrån, för att få tanka upp bilen.
 Passade också på att köpa lite bröd och frukt för våra mynt som vi hade kvar. 
När vi kom fram till färjeläget så stämplades biljetterna snabbt för 11 färjan hade inte gått ännu och kanske skulle vi hinna med den. 


Det var tomt på bilar så det gick ganska snabbt att visa pass och biljetter för 5 olika tulltjänstemän. Även genomlysningen av bilen gick snabbt.


Vi hade en bit kvar innan vi närmade oss färjan och blev hänvisade till bana nr 7 ....lagom för att se hur de höjde bryggan och började backa ut från kajen. Snopet....vi hade nu många timmars väntan framför oss. 
Under dessa timmar kom de och bad oss flytta till bana nr 6 för att någon timme senare komma och be oss flytta tillbaka till bana nr 7. Inte förrän kl 17.30 kom Balaria-färjan in....då bad de oss att flytta tillbaka till bana nr 6 igen.....tänk om de kunde ha bestämt sig från början i vilken bana vi och alla andra bilar skulle stå, så mycket enklare allt hade varit.


Det hann bli mörkt innan vi lämnade Afrika och Marocko och mån-bryggan lyste så fint, synd att man inte kunde åka på den. :)


Vi anlände till Spanien kl 20.30 spansk tid och nu skulle passen visas ytterligare 2 gånger, innan vi kunde köra till parkeringen utanför Mercadonan i Palmones N36 11 08 W005 26 16 där vi nu ska övernatta.

Här kan ni se den väg vi åkt från Volubilis- Chefchaouan-Tetuan.


Här är de vägar vi åkt i hela Marocko, som blev hela 4350km
Som ni ser så finns det många outforskade ställen kvar i Marocko men det får bli en annan gång :)


Tack för alla fina kommentarer det värmer. 
Nu ska vi se vart vi ska i Spanien. 

6 kommentarer:

 1. Låter lite krångligt med all byråkrati vid färjorna…. så .. Välkommen till civilisationen ;)
  Ska bli spännande att se var ni tar vägen härnäst!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Välkommen tillbaka till Europa, låter inte som det är varmare i Europa än i Afrika, så ta med er lite värme.

  Många kramar

  SvaraRadera
 3. Härlig resa ni gjort,vart kul att fått följa med er via bloggen !!
  Hoppas ni får det gott i Spanien med -:). Kram

  SvaraRadera
 4. Har varit kul att följa er... och som sagt ni har en del kvar att upptäcka :)
  Hoppas nu ni får uppleva våren i Spanien innan ni återvänder norrut...
  Kram

  SvaraRadera
 5. Välkommen till Spanien! Ni har kkuskat runt en hel del och fått en massa fina intryck. Dessutom har vi haft glädjen att få följa er. Lennart är sugen på att göra en resa till Marocka, men jag är inte riktigt mogen ännu, men ni har tipsat om mycket, så vem vet. Kram Elisabeth

  SvaraRadera
 6. Välkomna åter till Europa. Ni har verkligen kört runt mycket, kul att få se det på kartan som du lagt ut.
  Njut vidare i Spanien.
  Kram

  SvaraRadera