måndag 28 oktober 2013

Genom Tyskland mot Trier.


Vi kom fram till Sendens ställplats vid sex tiden, den var gratis och låg nära en sporthall. Här var vi ensamma. Vi stod ute till klockan var halv tolv och det var fortfarande 17 gr varmt. Givetvis glömde vi ställa tillbaka klockan, men det fick vi göra i morse i stället. Därför kändes det som vi var väldigt tidigt uppe och kom iväg tidigt. Det första vi gjorde var att åka mot Datteln, där det skulle finnas en tömningsstation. Tyskarna är otroliga på att smälla upp tömningsstationer. Något man önskar Sveriges kommuner kunde ta efter, men de ser bara till en sak... att det kostar. Vi hittade den här tömningen inklämd i staketet.


Det började mulna på, att Halloween är snart märks även här, vi åker förbi hela berg av pumpor i alla storlekar, även lite fantasifulla figurer av halmbalar.


Nu har vi ställt in Trier som nästa ställplats och vädret har blivit regnigt och grått.....


.....men snart ser vi blå himmel och hoppas det är dit vi ska.
Gröna ängar och alla färger på träden .....hösten har kommit även här.
Vi gör ett kort stopp för lite fika innan vi fortsätter mot Trier.Det är lång kö ner för backen mot Moselfloden och här ser vi Domkyrkan i   Trier. Tyvärr så blev det inget besök där, det får bli en annan gång.


Vi har under hela resan hit ner klarat oss från att stå i kö, men nu tickade 40 minuter vidare och vi kröp fram i snigelfart, antagligen rödljus någonstans.
Varför man ska först köra över en bro, ta sig genom stan ca 1,5 km för att åter köra över en bro till andra sidan igen, istället för att ta den andra vägen efter floden, det begriper jag inte, men så visade GPSen. Vi kom i alla fall fram till ställplatsen i Trier.

Ett nytt betalsystem för oss hade de. Man fick ett kort (plast) när man körde in. Detta kort kunde man sedan ladda med 10€ (gjorde vi) sedan använde man det om man ville nyttja wc, dusch, vatten mm då drogs det på kortet, samt att man betalade avresan för de dygn man stått, 8.80 € för 24 tim. Vi tankade vatten och fick tillbaka 0,60 €


Efter lite mat i magarna tog vi en promenad längs Moselfloden. Vi behövde alla röra på oss efter att ha åkt bil i flera dagar.


En silkeshäger fångade fisk vid  flodstranden, det märks att här har regnat ordentligt, för det var mycket vatten i Mosel.


Det han bli mörkt innan vi var tillbaka vid husbilarna.
Det märks att vi är söder ut, för det mörknar snabbt.
I morgon fortsätter vår resa.1 kommentar:

  1. Skojiga halmbalekonstverk. Här har jag bara sett de inplastade balarna som står efter vägarna med målade konstverk eller viltvarningar och reklam. Fortsatt trevlig resa. Kramar

    SvaraRadera