onsdag 5 maj 2010

Väder...önskar vi oss

Tänk vad vi svenskar är beroende av vädret. Det vi kollar varje dag är vad det blir för väder, särskilt mot helgen då vi planerar aktiviteter. Nu när våren är på inmarch så åker även grillarna fram och vi hoppas på en varm och gärna solig helg. Men vädret vill inte alltid som vi vill, för vädrets makter rår ingen på. Och nu i dagarna har vi varannandagsväder.....varmt +10-15 gr ena dagen för att nästa ha endast +4 - 8 gr och rätt som det är så snöar eller haglar det. Så var det i går....jag hade planerat att cykla in till stan (var utan bil just då) På morgonen ganska hyfsat väder en aningen kallt bara ....men det går ju att klä sig därefter....men på middagen började det att regna för att sedan bli hagel. Hela gräsmattan full med cm stora hagel, men det tog inte lång stund innan dom smälte och försvann. Jag tror att...... om det är lite växlande kallt och varmt under maj/juni så kanske det blir en fin sommar. Nu ska det bli frost på torsdag enligt http://www.yr.nor/ och det kan vara frostnätter ända fram t o m första veckan i juni innan sommaren kommer på riktigt. Någon som tror på mig???

I år har jag inte sett till några siare/spågubbar i tidningarna, det brukar det ju annars finnas minst ett par stycken av. Många kan läsa på abborrens fenor andra hur högt fåglarna bygger osv. I Bondepraktikan är det kul att läsa så här kan det stå om maj månad.

Maj På en våt maj följer en torr juni. 3/5 Vänta alldrig något gott väder förrän korsmässelkölden har kommit ner. 14/5 Efter den dagen behöver man inte räkna med vare sig snö eller frost. 18/5 Om "lillsommaren" i maj ( vilket infaller tre dygn före och tre dygn efter den 18 maj ) är kylig blir det en varm sommar. Är dygnen däremot ljummna blir sommaren kylslagen. 21/5 Om solen skiner på Konstantindagen blir årsväxten god. Men regnar det blir skörden dålig av all väta. 24/5 Ragnvald, lyss på den ljuva näktergal, hur ljuvligt han sjunger i buske och dal. 25/5 Någon varaktig värme brukar inte maj ge förrän Urbanus fått rasa ut. 25-27/5 Urban, Vilhelmina och Blenda skola sommaren leda. Passa på och njut av våren .

3 kommentarer:

  1. Ja, man brukar säga att svenskar pratar mycket om vädret. Men det är ju inte så konstigt med tanke på vilket väder vi har i det här landet...! Ofta helt avgörande för vad man kan hitta på dessutom, om man nu vill ta sig utanför ytterdörren...

    SvaraRadera
  2. Men hejsan Eddie, så kul att du skriver och läser.

    SvaraRadera