måndag 3 maj 2010

Husbilsträff

Årets första husbilsträff för vår del, var förlagd till Blekinge och Järnaviks camping. Vi kom fram sent på torsdagskvällen fick en plats att stå på och sen blev det sängen. På morgonen var det träff i tältet för mer information om dagens utflykt som skulle gå med båt till Tjärö. http://www.tjaro.com/ Vädret var väl inte det bästa, men alla var på ett strålande humör när vi promenerade till båten som skulle ta oss ut till ön. Regnet kom just som båten lade till vid bryggan på Tjärö. Innan lunchen hade vi lite tid att gå runt på ön som hade en spännande historia, miljön på ön är från 1700 till 1800 talet. Visipporna blommade bland träden Det var inte så trevligt med regnet så vi gick efter ett tag tillbaka till byggnaderna där lunchen väntade. Lunchen serverades i en underbar nyrenoverad gammal byggnad : salladsbord med bröd och torsk med pepparrotssås och färsk potatis. Om ni visste vad det smakade gott. När vi kom ut så sken solen igen och vi gick tillbaka till båten. På kvällen hade vi lite mingel i tältet för att sedan gå och titta på brasan. Eftersom det var Valborgsmässoafton så hade campingen ordnat en brasa nere vid vattnet. Nästa dag var det dags för en bussresa runt i Eriksbergs safaripark. http://www.eriksberg.nu/ Även denna resa var en upplevelse, det var ett stort område vi åkte genom ca 10 km vi fick se Mufflon (en blandning av getter och får, tror jag) Vildsvin, Hjort och Havsörn. Där fanns också stora Visentar, men dom såg vi inte till. Vi hade en fantastisk guide Birgitta, som berättade om Eriksbergs historia för oss. Halvvägs runt stannade bussen vid en utsikt och där tog vi fikapaus från egen fikakorg. På kvällen åt vi alla tillsammans i tältet, grillad kyckling med potatisgratäng och sallad, dessutom fick vi smaka på grillad vildsvinskorv, jättegott. Det var en mycket givande helg och vi har fått lära känna många trevliga husbilsåkare, utbytt erfarenheter och fått massor med tips för framtida resor. Tack Jens och Kerstin för en underbart trevlig helg.

2 kommentarer:

 1. Ser ut som en mysig tur, även om man ju på allvar börjar undra var värmen håller hus? Det har varit ganska fint i stockholm i dag, men riktigt kallt!
  Enligt Wikipedia är Mufflonfår en vild fårart, troligen tamfårets förfader (blev lite nyfiken)

  SvaraRadera
 2. Vad härligt ni haft det och inte blir det sämre av att man har trevligt sällskap, fina bilder. Blekinge blir ju tyvärr inte ofta man stannr till i men det här ger ju lite tips.

  Tack, alltid kul med positiv feedback.
  Du får se till att pannrummet blir gjort fort, jag tycker det är kul med att fixa och donna här hemma men "handkraften" får Kaj stå för. Få se hur mycket vi hinner innan sommaren kommer, får i så fall bli höstjobb

  SvaraRadera