lördag 23 december 2023

Julen 2023 hemma

 I år tog vi oss ända ner till Torrevieja i Spanien efter flera års kortare resor. Den här gången ville vi åka hem över julen. 


Kom hem vid 20.30 tiden och då var det kallt både ute och inne.

Vi kom hem till ett kallt hus endast +10 grader, men vi visste att det skulle vara kallt inne, för pannan skickade inte ut någon värme på elementen, när Tomas satte igång den. Vi tände alla stearinljus som vi hittade sen ner till pannrummet för att tömma en sil, som fanns på röret till pannan. Den var kolsvart och mycket smutsig. När Ingemar fixat silen tog det inte lång stund innan värmen kom på elementen också. Nu har vi varmt i vårt hus igen.

På onsdagen var vi till affären för kylskåpet gapade tomt. Torsdagen ägnades till att baka lussekatter. På lördagen kom yngsta sonen Peter med familj hem eftersom de ska fira jul med Malins (sambon) familj. Alltså blev det julklappsutdelning redan då. Jag hade handlat i Spanien och fick faktiskt med mys-dressarna och allt i ryggsäckarna hem.


Under veckan som gått så märkte vi att garagedörren inte ville stänga när vi tryckte på knappen. Ringde garageservice som kom och sprutade rostskydd på alla känsliga delar och sedan funkade allt igen. Tur vi var hemma!


Att komma hem och fara runt och Julpynta i hemmet var inte det lättaste, för nu satte min värk i ryggen igång igen. Bäst mår jag när jag sitter stilla, men det är ju inte bra det heller, man behöver ju röra på sig.

Som vanligt planerade vi för att stöpa ljus, men den här gången fick Annica stöpa själv, min rygg sade ifrån.


Barnvakt till lille Alvin har vi också hunnit med. Trots att vi varit borta ett tag så gick det riktigt bra. På förskolan gick det magsjuka och det vill vi ju inte att han ska få.

Det var snö och vitt när vi kom hem lagom till Lucia, men den försvann när det började regna.
I går när vi vaknade hade snön kommit tillbaka och allt var vitt och ljust igen. Nu fick Ingemar dra på sig långkalsingar och ut och skotta bort på infarterna. Is var det på sjön utanför vårt hus och i viken, men även den försvann och nu lyser sjön mörk igen, dessutom stiger vattnet.

Småfåglarna behöver mat och spår av djur syns tydligt innan Ingemars spår tar över. 😁Lite natt-is blev det i morse när termometern visade på -10 gr och solen fick vi också se, i morgon kanske vi också får en solglimt. Saknar Spaniens sol. 😎


Idag har granen kommit ut på balkongen och en Janssons frestelse i ugnen, som sprider go doft.
Julafton, var det tänkt att vi skulle fira hos Tomas, Carin, Noel och Alvin, men som vanligt har barnen dragit på sig feber och hosta, så vi får nog stanna hemma. Vill inte bli sjuka!
I år har vi dragit ner på allt julpynt både ute och inne. Mycket för att min rygg strejkar, men också så jobbigt att plocka bort allt. Jul blir det ändå och av julmaten så blir det som vanligt, men mycket mindre eftersom vi bara blir tre, Michael kommer som vanligt, men bara en stund på dagen.


I kväll spelar Ingemar Bingolotto och jag sitter vid datorn, lugnt och skönt har vi det. Önskar alla en fortsatt trevlig advent och en fin Julafton.4 kommentarer:

  1. Vi hoppas att er julhelg på hemmaplan blir bra även om inte julafton kunde firas som tänkt. Sedan hoppas vi ditt ryggonda blir bättre. Det är väl ändå skönt att veta att ni snart är tillbaka i välgörande värme igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. God fortsättning på julen! Vi har haft en lugn och fin Jul och föredrar den lugna. Nu bara 3 veckor kvar tills vi återvänder till värmen och husbilen.

      Radera