söndag 4 juni 2023

Första turen med husbilen 2023

 Veckorna går fort och mycket händer nu och några veckor framöver.  En provtur med husbilen, var var det dags för igen. Ja nu är det inte bilen det har varit fel på, utan föraren. 😀

Ingemar har blivit bättre för varje dag och nu var det dags att testa om han klarade av att köra. Först var vi ju tvugna att fylla vatten och kolla gasolen. Sängkläder var redan klart, men lite mat från kylen fick allt följa med. 😋


Resan till Hester, där kompisar väntade, gick alldeles utmärkt. Vi hade garderat oss med sitt-kudde så han inte skulle få ont.

Framme väntade gänget på oss. Det blev lite grillning på kvällen.

Killarna skötte grillen.


Och Anne stod för underhållningen med sitt dragspel. Vi kunde sitta ute en stund innan solen gick ner och det blev kyligt.


Morgonen därpå lämnade vi kompisarna och drog till Ullared, för en del inköp. Stannade till för en fika vid sjön Fegen, där det också finns en ställplats med denna utsikt.


I Ullared hittade vi det vi hade tänkt oss, utom toamedel.Vi handlade bara det som stod på vår lista och sen bar det av hemåt igen. Det blev en kort utflykt, men eftersom vi skulle få hjälp med att sätta i några bryggor, så behövde vi komma hem.


Matte och Ingemar höll i bryggorna, medans Johanna fick känna på släggan. Hon hade sedan värk i armarna efter att ha kämpat med att slå ner oken i botten. Bra jobbat!! Så skönt att fått i några bryggdelar och senare kunde vi lägga flotten utanför. 
Nu är även stolarna på framsidan målade. Den här gången fick de bli ljusgrå. Bordet som vi hade tidigare får vänta och under tiden får det nya campingbordet (som går att fälla ihop) ta den platsen.


Det är vad som hänt under Maj månad.  


6 kommentarer:

 1. Så härligt att er premiärtur gick så bra! Kul att träffa vänner på det här sättet. Skönt för er att ni får bra hjälp med bryggor och trädgård, ni bor ju alldeles underbart vid sjön. Ha det så gott!

  SvaraRadera
 2. Så härligt komma ut med husbilen och träffa vänner!

  SvaraRadera
 3. Gick lite fort/ Elisabeth Husbilen Ellen kommenterade

  SvaraRadera
 4. Bra jobbat Ingemar, gott att ni är på rull igen!

  SvaraRadera
 5. Men så kul att ni fick komma iväg och att Ingemar mår bättre och bättre. Ha det så gott o Kram till er

  SvaraRadera
 6. Förstår att ni längtat efter att åka iväg en sväng och roligt att det gick så bra för Ingemar. Ni har inte bara trädgård att ta hand om, det är bryggorna också. Bra att ni får hjälp med det.

  SvaraRadera