tisdag 16 maj 2023

Våren och test

 Då har vi äntligen fått värmen och vårkänslor igen. Att klaga på vädret ska vi inte....för med sol och värme får man också energi och då blir det mycket trädgårdsjobb. Visserligen hade jag behövt den energin inne också, men dammråttorna ligger nog kvar tills jag tar tag i den biten, just nu är det trädgården som hägrar. 😀


Ingemar har blivit så mycket bättre i sitt ben och kan nu hjälpa till med en del av trädgårdsarbetet. Ju mer han går i trädgården ju bättre blir han. Han kan nu också köra bil och häromdagen testade vi hur han kan köra husbilen. Tog en kort runda i närområdet och det funkade även om han har lite problem med vänsterfoten ibland. Det är nu man önskar att man hade en husbil med automat.


Den här tiden har vi massor med jobb i trädgården, rabatter ska rensas, massor av löv som ska bort till komposten, trimmning av gräset som växer snabbt, omplantering av jordgubbarna..... ja listan kan göras lång.


I helgen var barnbarnet Noel här och han hjälpte till att få dit växthusplasten och bågar över jordgubbarna, så vi kan skydda dem från fåglarna. Gott när man kan få lite hjälp, särskillt att hämta saker, då gåendet är lite problem med.


Även potatisen har hamnat i jorden och det första gräsklippet över dem.


Här i stan har vi på en "ge och ta" kontainer vid vår återvinningsstation. När vi hämtade jord (gratis) så hittade vi 6 plaststolar. Visserligen smutsiga och väderbitna, men vi behöver fler stolar till min Trädgårdsfest i juni. Tog hem dem, tvättade och srayade dem svarta med färg från Spanien (mycket billigare och bättre) som vi hade hemma. Nu duger de att sitta på.


Det är inte ofta vi är med på samma foto, men när vi hade barbarnet Toddy här så lekte han med min gamla kamera och fotade oss när vi fikade.


I helgen gick Västgötaloppet på cykel efter gamla järnvägen, som går förbi vårt hus, till Borås. Både Ingemar och Toddy passade på att ta sig en titt på de ca 300 deltagarna. Toddy lyckades bra med att fånga en av cyklisterna på foto. 


I helgen fick vi besök av Michael med assistenten Magnus (gift med mitt barnbarn Anna, som också jobbar med honom). Den här gången kunde vi ta fikat på balkongen. Michael har fantastiska assistenter som tar hand om honom och han visar också att han älskar dem. 


Många kramar får de och han talar om att han gillar dem. Kärlek!! 💓


Det är inte bara trädgårdsarbeten som vi håller på med. Trädgårdsmöblerna behövde också gås över, det är 9 år sedan Ingemar fixade till dem med nytt trä. Nu har det gått in fukt i trät och det har blivit mörka partier, inte snyggt. Den här gången målade han dem i grå färg, mycket pyssel med att slipa och grunda och sedan måla. Återbruk brukar många kalla det. 😀


Nu sjunker vattnet snabbt, snart dags att sätta ut bryggor. Många har redan tagit första doppet, men det har inte vi trots att vi har så nära till vattnet. Vi har blivit riktiga badkrukor numera. 😄


Våren i Sverie är en så fin tid och finns det nåot underbarare än alla blommor, vilda som planterade, som vi nu kan njuta av. Jag har planterat olika sorters tulpaner, men de här dubbla och orangea är mina favoriter och de står så länge. Bästa som finns att kunna gå ut och plocka ihop en bukett till bordet. Nu blommar också Gullvivor och snart Liljekonvaljer också, vitsippornas tid är förbi.


Önskar er alla en fin försommar!
6 kommentarer:

 1. Ja du, kan inget annat än att hålla med dig, listan kan göras hur lång som helst med trädgårdsarbete. Det är roligt fast inte när allt ska ske på en och samma gång. Verkar som vi ligger i samma fas som ni, potatisen är i jorden nu.
  Roligt att det funkar för Ingemar att köra husbilen. Ska ni iväg på någon träff?
  Trädgårdsfest, nu blir jag nyfiken🤔 Är det någon jämn födelsedagskalas?
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så tokigt att det blev Anonym Det ska ju vara JoY/Yvonne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så blir det när man svarar på telefonen även hos mig. Jag fyller jämna år så det blir en fest för alla våra barn med familjer och närmaste vänner. En fördel med att fylla år under sommaren. 😁

   Radera
 3. Så skoj att se ett inlägg från dig på bloggen och riktigt härligt att Ingemar blivit bättre i sitt ben.
  Vi vet sedan förr hur mycket trädgårdsjobb det är på våren, både otroligt roligt men också jobbigt. Allt ska ju göras på samma gång!
  Läste i ditt svar till Yvonne att det vankas jämn födelsedag, praktiskt att fylla på sommaren. Jag har det lite värre som fyller i november…

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi ser fram emot att så småningom kunna åka ut med husbilen igen. Våren är en bråd tid, men så vacker och vi gillar trädgårdsarbetet båda två. Vet inte om vi skulle gilla att bara ha tiden med husbilen. Vi vill nog ha tid med både åka och njuta av trädgården.

   Radera
 4. Ni har en jättefint tomt med mycket jobb också såklart att fixa med. Kul att Ingemar har blivit bättre i sitt ben så ni kan båda fixa i trädgården och kanske ut med husbilen.Kram

  SvaraRadera