onsdag 1 februari 2023

Möss

 Nu har det hänt......det vi sluppit undan med i över 40 år! 


Just nu så har Ingemar kopplat bort batterierna eftersom något står och drar ur dem. Med andra ord så var luckan i golvet, där startbatteriet sitter, öppen. Han kommer in och säger att han tror det är musbajs under en kudde! 

Jag ut och kan bara konstatera att så är fallet. Inte bara under kudde.....i köket vid spisen också. 😬 Och när jag kollar i besticklådan så hade de varit där också. Blir att plocka in allt och diska.


Som tur är hade jag bestämt att vi ska ta av extra-klädseln som vi satt på. Nu får det bli filtar som är lätta att tvätta. Men fy så mycket extra arbete dessa odjur ställer till med. 

Många har vi läst om som fått in dessa möss i sina husbilar och husvagnar. Vi har, som tur är, varit förskonade under alla dessa 40 år. Varför de helt plötsligt tagit sig in i vår husbil, vet vi inte, men kanske det var genom batteriluckan? 

Nu finns det fällor utsatta, men än har ingen smakat på godsakerna. Luckan är stängd och vi kollar fällorna varje dag. Håll tummarna för att vi slipper dem.

11 kommentarer:

 1. Det behövs inte stora hål för lymlarna ska komma in.I vår bil förstörde dom för 10 000:- då den stog på verkstad i 3 1/2 månad!!!

  SvaraRadera
 2. Så himla tråkigt med objudna besökare! Hos oss tuggade de sönder dieselskangen för två år sedan. Nu ska vi åka och titta till husbilen endera dagen och det är bara att hålla tummarna att vi inte haft besök. De är så äckliga!

  SvaraRadera
 3. Sätt ut enris runt däcken över vintern. Mössen gillar inte enris, det sticks...

  SvaraRadera
 4. Så tråkigt, hoppas ni tar dom uslingarna, får nog åka och titta till husbilen till helgen.

  SvaraRadera
 5. Verkligen trist ... och så mycket extra jobb. vi råkade ut för möss en gång och fick byta ett säkerhetsbälte som gnagts sönder - funderar ibland på vad som smakade så gott på just det ... :)

  SvaraRadera
 6. Åh Nej det är inget man vill ha, ger bara en massa problem och kostnader.

  SvaraRadera
 7. Ni matar mössen med fel godis, det är Center choklad som gäller - allt enligt Kent. När han köper godis åker alltid en rulle Center med, ifall vi får möss, vilket händer ibland. Vi bor ju granne med skogen.... Finns inga möss äter han själv upp chokladen...

  SvaraRadera
 8. Vaniljkex som är lite tuggade är perfekt att lägga i musfällan.
  Hos mig går de i fällan 10 minuter efter att den är riggad.

  SvaraRadera
 9. Så trist! Hoppas de inte förstört något väsentligt i bilen!

  SvaraRadera
 10. Åhh nej så hemskt med dom djuren i husbilen, dom kan förstöra ganska rejält. Kram till er

  SvaraRadera