måndag 11 juli 2022

Sommar, vigsel och barnbarn.


  Då har vi kommit in i juli månad och jag testar nya kamerans vidvinkel. Sommaren går fort och inte har vi varit ute med husbilen något sedan sista inlägget. Det beror på att Ingemar har ont i sin höft och strålningar ner i benet. Sökt läkare och naturterapeut, fått inflammationshämmande tabletter och gör gymnastik efter program, men tyvärr så verkar inget hjälpa. Sover dåligt gör han också, då det molar i benet. Trots det så händer det en hel del hos oss ändå.

En dag kom Alvin och Noel och hälsade på. Jag hade köpt lite nya leksaker till lekstugan och Alvin passade på att inviga dem.


Vigsel har det varit mellan barnbarnet Sophie och Natanael. Den skulle ha varit förra hösten i september i Italien, men då hade inte alla ungdomarna fått sina sprutor klart. Bröllopet fick ställas in till i år, men vi åkte ändå ner till Italien som planerat och passade på att besöka dem i det hus Lena och Bengt hyrt. För semester blev det i alla fall för dem till slut. 
 Vi var bjudna att närvara vid vigseln och sedan till middagen på Sjömagasinet i Göteborg. Ingemar fick tyvärr stanna hemma.


       Victor(barnbarn) och Karolina, Natanael och Sophie (barnbarn), Lena (dotter) och Bengt och jag.

Vigsel i Göteborgs Rådhus, som var över på 3 min och ut kunde de gå som man och fru Forsström Jacobson,

         
Till det väntande sällskapet.


Vidare till Sjömagasinet dit de flesta tog sig med bil, men några på cykel.

 
Menyn bestod av  Toast Sjömagasinet,  Rimmad bakad Kummelrygg och Crème brûlée med hallon och blåbär. Smakade jättegott!
Efteråt skulle alla fota sig själva, med en Polaroidkamera, sätta in bilden på ett blad i gästboken och skriva något. Kul idé.

      

Sedan var det dags för mig att åka hem och Natanael och Sophie att packa för nästa vigsel och fest i Toscana Italien. Där är alldeles för varmt för oss.  Vi tänker på dem idag och önskar dem ett stort GRATTIS och en fin framtid.  Så roligt att fått vara med på vigseln här hemma

Hemma väntade Mindy och Toddy. Förskolan (dagis) har stängt och barnens föräldrar jobbar, tur att farmor och farfar finns. 😍
Men innan Peter och Malin åkte hem hjälpte Peter oss med att trimma gräset. Något som Ingemar har svårt att göra nu.


Barnen var duktiga och hjälpte till att kratta ihop gräset.


På måndagen plockade vi ner lekstugans dörr, den behövde få en ansiktslyftning. Först skrapa med stålborste.....

 

....sedan var det dags för färg.


Så här blev resultatet.


Hemma har de endast dusch, så när de är hos oss så är det badkaret som är populärast. Speciellt när jag har köpt en spelande och bubblande Krabba. Mycket populär!Det har blivit en hel del kojbygge inne pga vädret, men vila måste man ibland och då dög soffan på balkongen bra.


När farmor färgar och fixar med sitt hår, vill Mindy vara med och prova. Vi passade också på att klippa Toddy, när han hade ätit.På onsdagen tog mormor över och barnen fick sova i deras husbil.
Själv gick jag en tur i trädgården och fick syn på liljor, som jag totalt hade glömt att jag hade satt.


Att ta hand om barnbarnen är ibland jobbigt, men också så roligt. 💓

Nu längtar vi efter att kunna ge oss ut på tur med husbilen igen, men då måste Ingemar först bli bra, så han kan sova i husbilens säng.
9 kommentarer:

 1. Även en lekstugans behöver kärlek. Det är klart att barnen ska ta tag i det. Ha en bra sommar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det så och barnen tyckte det var kul.

   Radera
 2. Trist läsa att Ingemar har sån värk. Hoppas han snart kan få hjälp. Visst är det roligt med barnbarnen, men nog känns det att man inte är 40 år längre. Håller tummarna för att ni snart är ute med husbilen igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barnbarnen är härliga och vi älskar dem, men det tar på krafterna att ha dem tillsammans, kanske bättre med en i taget.

   Radera
 3. Vilka duktiga målare och trädgårdsarbetare ni hade på besök, så kul när de kommer men nog behöver man vila efteråt. Tråkigt att höra att Ingemar har så ont, vi håller alla tummar att det vänder så fort som möjligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi måste ju sysselsätta dem med något så de inte gör bus. 😁 Krämpor i vår ålder och när det är semestertider, är inte lätt, men han gör sin gymnastik.

   Radera
 4. Vad roligt att barnen är med och fixar och gör fint. Hoppas Ingemar snart är bättre!

  SvaraRadera
 5. Bästa sättet att underhålla barnen är att ta med dem i det vi gör, den här gången blev det målning. 😁

  SvaraRadera
 6. Mycket trevligt på gång!! Hoppas Ingemar snart blir bättre!!

  SvaraRadera