tisdag 14 december 2021

Olycksdrabbade

 En rosa sjö! Ja så såg sjön ut den 1 december i år. Det var solen som spelade oss ett spratt.😁
Mycket har hänt sedan den dagen. 
En olycka kommer sällan ensam sägs det, och det stämmer ganska bra hos oss. Först var det lille-bilen Pärlan, som inte startade och där ett meddelande kom upp om motorstörning, med ett nytt batteri så var det ok, fast motorstörningen har vi inte lyckats med att få bort ännu. På fredag ska hon in för olja och filter byte och då hoppas vi att varningen också försvinner. 
Sen var det dags för husbilen.
Visst ser det tomt ut på parkeringen. 


 Det beror på att vi fick köra upp den till vår bilreparatör. Den startade nämligen inte (vi fick dra igång den). Vi hade ju problem med starten redan när vi for till Italien och nu visade det sig, efter mycket genomsök och koll med PR i Sollebrunn, att en säkring som vi inte visste om, var trasig samt att startmotorn var slut, dessutom var det läckage på en slang. Men om den hade något med starten att göra är inte säkert. Slut var även batteriet efter allt malande med motorn. 
Med ny säkring och startmotor, samt gamla batteriet uppladdat, så var det inga problem med att starta husbilen igen, känns så skönt. 
Och äntligen står bilen på sin plats igen. Om det blir någon utflykt?....det får vi se. Det lockar inte med hala vägar, kyla och en massa snö.Sedan var det dags för TVn att plötsligt lägga av. Vi bytte batterier i dosan i tron att det var där felet låg, men den förblev svart. Lät den vila och testade nästa dag utan resultat. Körde in den till TV reparatören. Idag fick vi sms... att de kunde inte hitta något fel!? Hämtade TV och nu var det inga problem med att sätta igång den. 😕Så skönt att allt löser sig, men det kommer att kosta.

Om det nu är vinter ute, så ser det inte ut så på min Fuchsia  för den blommar och skjuter nya blad.


I helgen var vi barnvakt åt våra minsta barnbarn. 


Då är det härligt med lite snö ute. Det blev inga snögubbar men att åka pulka är kul det också.


Tyvärr så försvann snön redan på Luciadagen (måndag), men den kommer åter lagom till jul.....om man får tro på väderrapporterna.


Nu är det bara 10 dagar kvar till Jul och på FB kan man se att det bakas för fullt i hemmen. I år är det första gången, som jag inte satt en pepparkaksdeg, utan har köpt pepparkakor. De är goda de också.
Bakat har jag gjort och det blev plättbakelser och även saffransbröd.


Ha det gott alla och njut av julförberedelser stora som små.3 kommentarer:

 1. Så tråkigt! Tekniska prylar, inklusive bilar ska bara fungera, Punkt!
  Det mesta går naturligtvis att åtgärda men det kostar både tid och pengar. Nu hoppas vi det är slut på ert elände även om det inte blir några vintriga resor med husbilen. Vi ska fira lite jul redan på söndag med mina barn, så det är bara att hålla tummarna i dessa pandemitider att alla håller sig friska. En fin jul önskar vi er!

  SvaraRadera
 2. Trist när bilar och annat inte fungerar, men det är ofta som du skriver. Int bara en sak som händer, utan att det kommer i flock! Ha en riktigt GOD JUL och ett GOtt NYTT ÅR!

  SvaraRadera
 3. Nej så ni är otursförföljda, hoppas det var det sista. Men att lyckas med blommor det kan du och till och med få en Fuschia att blomma inne, bra gjort.
  Önskar er en riktigt fin god Julhelg Kram

  SvaraRadera