fredag 29 januari 2021

Träff med kompisar

 Jaha då har vi vinter igen! I förrgår kom det mer snö, men endast några cm, så pass att det blev ljusare ute och marken blev vit. Visst det är februari och då ska det vara snö och minusgrader ute. I natt frös sjön och nu sitter flotten fast, även grannens bryggor ligger fastfrusna, nu gäller det att hålla ögonen på dem när det börjar tina igen. 


Vi saknar våra resor till varmare länder: Ingemar har fullt upp med att kolla sporten på TV och det kan ibland bli lite för mycket soff-häng, när det är sport i 14 timmar. Jag har istället suttit vid vävstolen och det har blivit lite mattor.


En jeansmatta till kompisen Annica, som bidrog med byxorna. 😀

Sen är det ju det här med att träffa vänner och bekanta. De flesta av oss sitter hemma och saknar vårt umgänge. I går (torsdag) såg vi till att ändra på det. Det blev en träff framför brasan med Torgny, Ulla, Leif och Ann. Och naturligtvis ute med avstånd. 😄


Stolarna, som vi har i husbilarna, kom bra till pass, med varma filtar i.  Vi hade alla hittat lite varma vinterkläder i våra garderober, så frysa behövde vi inte.Vi grillade korv och drack varma drycker, pratade massor om vår och sommarresor och vart de skulle gå.


Det blev några timmar ute i det fria och när fötterna började kännas kalla, så de hamnade nära elden. 😀


Det blev en trevlig samvaro trots att solen höll sig borta. Man kan aldrig lita på väderprognoserna, de har lovat sol i flera dagar, men den vill inte visa sig här hos oss. Nästa träff får bli med husbilarna när det blir lite varmare.
Visst är vi avundsjuka på de som har dragit iväg ner till värmen, trots smittorna. Vi väljer att vänta tills vi får vaccin. Tyvärr så måste man ju både handla och tanka bilen, då är det inte lätt att skydda sig mot eventuell smitta. Vi får nog leva vidare med "håll avstånd och tvätta händerna" i något eller vem vet kanske flera år fram över. Håller tummarna för att vi ska kunna åka i höst. Under tiden får vi nöja oss med träffar ute. Ha det gott!8 kommentarer:

 1. Tack för trevlig samvaro. Vi gör om det snart, vi behöver inte vänta så länge som till våren. Vi ser fram emot en ny träff om några veckor. Tack för mat och dryck. 🔥 🌭 ⛄️

  SvaraRadera
 2. Vi gillar verkligen er stad och stadsparken, men vi väntar tills det blir lite varmare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Ulricehamn är en fin stad vi trivs väldigt bra.

   Radera
 3. Så trevligt ni hade det runt elden. Många har nog fått ändra sina umgängesformer (för det lilla umgänge vi har idag). Här har vi också haft ute träff med vänner i veckan och i morgon blir det nog semlor med dotter och barnbarn på Mösseberg.
  Nu börjar vi snart räkna ner tills vi kan ta ut husbilen ur vinteridet. Oh, vad vi väntar!
  Så kul att väva trasmattor. Mamma och jag satte upp vävar förr både med mattor, löpare och annat. Det var verkligen roligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det så och man får tänka till på andra sätt att umgås. Har man bara bra kläder så spelar det ingen roll vad det är för väder.😄 Februari är en vintermånad så det är bara att gilla läget, men visst längtar vi till sol och värme.

   Radera
 4. Lite kyligt ser det allt ut, men trevligt ändå! Idag har vi 12 minusgrader, huh!

  SvaraRadera
 5. Vilken fin matta du har vävt, den gillade jag. Där satt ni bra runt lägerelden och myste. Visst är det så man får göra nu för tiden. Vi har bestämt fikaträff med kompisar i skogen, i morgon.

  SvaraRadera
 6. Skönt att kunna träffas. Ni ser ut att ha det så mysigt. Det smakar ju extra gott när man sitter ute och äter!

  SvaraRadera