måndag 11 januari 2021

2021 Familjeträffar

 Då har vi kommit in några dagar på det nya året. Och lite för sent kom ju snön, som vi ville ha på julafton. Äntligen lite ljusare ute både av snö och att vi nu går mot ljusare tider, då tänker jag även på pandemin som pågår för fullt. Själva har vi ju firat både jul och nyår tillsammans med min bror och avstått från barn och barnbarn. Nu väntar vi på vaccinets ankomst. 


I helgen hade vi grillparty på vår tomt. Äldsta dottern Tina (Kicki) kom med sin stora familj (6 fosterbarn) för att på "coronavis" träffa vänner från Stockholm och då passade det ju bra att vara här hos oss. Då passade Anna (barnbarn) med man och barn, att också komma hit. Hon jobbar dessutom som assistent med min bror Michael och han blev så glad för att han också fick vara med.


Många var vi och vi (Ingemar och jag) höll avstånd så gott det gick ute. De andra hörde ju till samma familj och träffas dagligen.


Att elda var inte så lätt, för blåste gjorde det inte. Ingemar fick ta till stjärtlappen för att få igång brasan ordentligt.

Barnen lekte under tiden vi väntade på att elden skulle ta sig.

Anna hade sin lilla hund Nellie med sig och hon hade fullt upp med att hålla koll på hela familjen....även på mig.


Barn gillar att grilla och det blev trångt vid grillen. 

Det gick åt en hel del korv och det var så gott att äta ute.


Det blev en trevlig familjeträff med barn, fosterbarn, barnbarn och barnbarnsbarn. Och vi som inte träffas så ofta pga pandemin höll avstånd från de andra. Korven smakade utmärkt och vädret var ok även om solen höll sig borta.

På söndagen var det dags för samma sak hos Tomas familj. Nu hade det kommit mer snö och där de bor, fanns det gott om den varan.  Här bygger pappa ett snöfort till Noel.


Noel och Alvins morfar och mormor har flyttat hit från Lerum, till samma gata som de bor på. Nu hade vi en familjeträff även där.

Det blev en del pulkaåkning i Noels egen backe. Pulka och kälke går bra även om man är i 70-80 åldern.
Sen var det dags för mormor att testa.Efter pulkaåkningen var det dags att köpa fika hos Noel i hans fort.

Lille Alvin 7 månader testade att krypa på backen, men att ha så mycket varma kläder på sig gjorde det inte lätt och han tröttnade snabbt.


Nu har vi haft en riktigt mysig helg med barn och barnbarn, tur att vi kunde vara ute, även om det inte varit soligt. Nu lever vi på hoppet om en ljusnande vår och att vi får vårt vaccin. 

Husbilen har vi ställt av för det blir nog inte så många resor under de närmaste 2 månaderna....och mer snö kommer.6 kommentarer:

 1. Vilken härlig träff ni haft, förstår att ni njuter.
  Kram ❤❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var jättemysigt att få träffa barn, barnbarn och barnbarnsbarn. 😍

   Radera
 2. Härligt med ute träff i brist på annat. Vi är också glada över att vi fått till möten med våra barn och barnbarn. Det blev födelsedagsfika på Vildmarkslekplatsen på Mösseberg med en familj och faktiskt ett besök hos min äldsta dotter i Gbg där hela familjen varit för sig själva sedan skolan slutade före jul för att kunna träff oss och andra i slutet på lovet. Nu väntar vi på vaccinet och tänk, lite ljusare har det redan blivit på eftermiddagarna. Ha det så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser att även ni har haft samma tänk som oss. 😅 Kanske blir det så att man gör saker tillsammans ute istället för inne. Ganska skönt med frisk luft.

   Radera
 3. Härliga bilder.....nu väntar vi alla på bättre tider!

  SvaraRadera
 4. Så skönt se de lekande barnen och aktiviteten runt eldstaden. Förstår att ni trivdes!! Jag njöt av barnbarn och sol igår.

  SvaraRadera